Kaupungissa 6.2.2004

In city again, February 6th, 2004

Lunta oli vielä katujen varrella. Siis siitä valtaisasta lumimäärästä, joka tuli ihan muutama päivä sitten. Tässä on ollut leuto jakso välillä. Mutta eipä se ole mitenkään valtaisan suuta juttua: kyllä ne kinokset pikkuisen tulivat ala, mutta eipä niin paljoa.

As You can see, we had still quite big snow piles after that heavy snowing. We had quite warm (here and now it means "above freezing-point of water) time after that.

But only quite thin layer of snow melts then. And that water freezes again, when the temperature is correct. To very slippery ice...

Ehdottomasti tärkein juttu oli lisäavainten teettäminen.

Kun joudun (oikeastaan siis päänen) Synapsian kuntoutusjaksolle (joka on näillä näkymin kolme viikkoa), on ainakin viikoksi saatava "catsitter". Ja hänelle tietenkin avain. Samantien teetin niitä viisi:eivät ainakaan lopu ihan lähiaikoina!

Tänne minut oli neuvomut tavaratalon oma asiakasneuvonta. Ja myönnettäköön, että se oli piilotettu aika tehokkaasti. Vaikka sinänsä se oli aika iso.

I needed more keys! Our lock-type is nearly always Abloy. Actually that thing is based on some very clever ideas. Which were naturally patented.

Because that type is so "common", nearly every shoemaker has tools for making right things.

I need there (okay, one of them) keys for "cat sitter". She visits about once a day. Giving food and fun for them.

Yritin mennä pois pikasuutarista "toista kautta". Hui herrajestas mitkä portaat! Kyllähän siinen oli pantu luiska. Mutta se oli tosiaankin aika teoreettista.

Luiskan käyttämisen jälkeen tuo alapuolellaoleva apteekki olisi suureen tarpeeseen. Ja Töölön tapaturma-asema, jossa saisi luut paikattua kuntoon.

I went away. There were these horrible stairs. I didn't went down there. So, my bones (and skull) aren't broken...

Mitä järkeä tuollaisessa tenaville tarkoitetussa sarjassa on?

Kun se on ilmeisesti posliinia. Sehän menee jokseenkin väistämättä rikki. Vaihtoehtona on se, ettei sitä käytä. Onko siis tuossa tuotteessa minkäänlaista järkeä?

This set is for kids. Really stupid idea! Porcelain! Sure to be broken!

Oikeastaan hupakrääsää... Kaikkeen mahdolliseen oli ympätty mukaan pää (paitsi pinsetteihin, joissa oli mato). Metalli oli käsitelty mataksi, joka oli kuitenkin aika tyylikäs juttu.

This set has a face in every piece. And this is made of metal. Actually it looks quite classy!

Herrajestas, termosmukeja! Itseasiassa hommassa on edes vähäinen järjenhiven: ne on mitoitettu autojen lasinpitimiin. Ja eräs malli oli oikein suunniteltu käytettäväksi vain yhdellä kädellä.

Mugs! Actually thermos-such. Those are intended for use in cars, Thus the idea might be good. Or not...

Siellä oli myös pikkuinen tivoli.

Tietenkin sen ideana on tuoda lasten vanhempia (sanoo "kyyninen"-Olli (vaikkakin asiasta voisi varmaankin käyttää nimitystä "realismi")). Jotka sitten kyllästyneinä ostaisivat suunnilleen mitävain. Jopa viereiseltä hysteerisen tylsältä matto-osastolta.

The was a very small amusement park. Really that's for parents! (says cynical-Olli). Because they buy things.

Jopa pikkuinen karuselli! Oikeastaan aika hyvin. että tuollaisenkin on saanut mukaan.

There's even a small (rather miniaturized) merry-go-round.

Aikuinen ei tosiaankaan saa mennä pomppulinnaan. Idea oli ottaa takki pois sisäpuolella pomppivalta jäkikasvulta (joka oli sopivasti palosammuttimen kokoinen).

In this thing kids jump up dawn (and again (and again)). And then this place is not for adults. They would break this thing! This adult takes coat from very eager kid...

Tenaville oli myös kasvomaalausta. Minä olisin mielelläni katsonut lopputulosta, mutta minulla oli jo tulenpalava kiire!

Kids would have painting on their faces. This would be very interesting to see. But I had to hurry!

Ja kyllähän tivolissa on aina posetiivari! Hän pyysi minulta näita kuvia suunnilleen heti, kun salamani välähti..

Juu, juu, panan kuvat menemään sähköpostissa. Ja niitä voi käyttää ihan miten lystää (tosin niiden laatu ei varmaankaan ole erikuisen hyvä).

Hän antoi korttinsa, jossa oli osoite. Mutta tuossa kuvassa se on. Nykyään WWW-osoite on suunnilleen kaikilla!

Every amusement-park should have a hurdy-kurdy player.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.