Kaupungissa 23.4.2004

In city again, April 23rd, 2004

Nyt Argos-hallissa oli valokuvanäyttely (aiheena oli maailmojasyleilevä perjantai). Josta en todellakaan ollut erikoisemmin innostunut. Arkkitehtuurista tulivat jostain syystä mieleen 60-luvun kirkot (piruntorjuntabunkkerit), vaikkakin väriskaala on hieman toinen kuin vesivaurioituneella betonilla. Mutta tympeät esittelijät hoisivat tilanteen kotiin (me olemme taiteilijoita; olemme ylempiä olentoja).

I was in Stockmann this day. Argos-hall had some kind exhibition of photographs. I wasn't very thrilled about it. Because every "artist" was really full of ego. No-one understands my art. But they are just quite normal peasants. So, who cares about them? But this peasant doesn't like that attitude!

Stockmannilla on kauniita ja tyylikkäitä asoita. Mutta on siellä kammotuksiakin. Jotka vielä maksavatkin eläimellisen paljon. Minä en tosiaankaan haluaisi mitään tuollaista. Kissat saa kyllä opetettua tiputtamaan ne pöydältä...

Stockmann has some really nice things. But then there are some really horrible things. Look just these horrible lamps. One has to pay to me to have such. But of course I can easily cats to destroy such...

Jos oksennus on tuollaista sävyä, on aihetta huolestua. Koska pelkkä ruoho ei ole ollenkaan sopiva ruokavalion perusta. Senhän näkee ihan yksinkertaisesti hampaista: sekaravintoa. Ei vain lihaa. Mutta ei myöskään vain kasviksia. Molempia!

If Your puke is colored like this, then You have really quite severe problem. Eating just vegetables is not good. And not plainly meat (mostly fat). Results can be seen in population of USA: huge obesity. Humans should eat mixed food.

Nämä ovat Design-patoja. Siksi hinnan perään voi huoletta panna nollan. Sinänsä ne ovat muotoiltu kerrassaan erinomaisesti. Mutta tuskinpa sentään noin käsittämättömän hyvin!

These pans are really extremely expensive. But they are design ones. Then one can easily place zero after price. That's just zero, it means nothing...

Tilanne on se, että minä todellakin tarvitsen kunnollista ilmanjäähdytystä kesällä. Siinä voisi jopa vedota lääketieteellisiin syihin (erinomainen idea; uppoaisikohan se verottajaan).

Mutta tuo härveli on liian suuri: puolikas riittäisi.

This is air-conditioning (cooling) unit. Of course this is not normally needed here. But last two summers have been quite different things.

And I really hate warmth. Actually that's a real medical problem.

But this unit us much too big. Something smaller is better for me.

Mikäs tämä on? Tulee mieleen wanha TFV-ohjelma: "Valehtelijoiden klubi". Siinä saisi melkoisia juttuja aikaiseksi.

Tietenkin tuo on leivänpaahdin.

This thing look really quite complicated. five buttons, two knobs and a display.

It's a toaster!

Minulla oli jopa asiaa sinne: teetä piti ostaa. Siuellä oli muunnissä "kevätteetä", mutta olin jo ostanut sitä. Jotain muuta olisi saatava.

Elikkä ostin teetä: "siniset". Aika kummallinen nimi, ainesosista yksikään ei ole sininen...

Mutta kyllä se oli ihan hyvää...

Actually I had one real task: getting some tea. I drink always tea, nearly never coffee. There was some ready "spring"-tea. But I had already it. So, something other.

There was tea "blue". Really I don't understand, why name is that. Because any indegridient isn't blue. But it was delicious...

Irtokarkit ovat tosiaankin värikkäitä. Jaa, valokuvauksellisia kyllä. Mutta myös valtaisan sokerisia.

These candies are really nice-looking and so colorful. Naturally not suitable for me, because they contain so much sugar.

Wappuaattona olisin Loukon antin luona. Elikkä jotain olisi hommattava. Ihan ensimmäisenä ajattelin vihreitä kuulia. Mutta sitten näinkin siellä oikeastaan ihan samanlaisia boltseja, mutta vaikka minkä värisiä. Mutta sitten löytyikin: luomunamumarmeladia.

Very important thing was getting something for Antti Louko and his wife Helena (and naturally for their kinds. And I found it: all natural marmalade candies.

Mutta laku on makuuni. Suklaa aiheuttaa tunnetusti riippuvuutta. Mutta niin tämäkin. Ja tämä on tehty hedelmäsokerista (tai oikeastaan siitä tehdystä siirapista).

Ilmeisesti homma on aika hankala. Eikä kulutus kuitenkaan ole mitenkään valtaisaa. Eli saatavuus on heikkoa ja hinta aikamoisen korkea.

Licorice! I really love it. Naturally sugarless version of it. And that's obviously quite hard thing to do.

So, there are quite few places to have it. And price is rather high...

Invataksi myöhästyi hilpeästi 45 minuuttia. Siinä sitä oli naurussa pitelemistä.

Johan olinkin tosiaan aika kielteinen kaikessa mahdollisessa.

Then I waited for my cab. And waited. For 45 minutes. I wasn't very amused...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.