Kaupungissa 18.11.2004

In city again, November 18th, 2004

Silloin oli tullut lunta. Sinänsä Kehä I:llä on senverran voimakas liikenne, että lumi katoaa aika pian. No, on sitä tien reunoilla pikkuisen jäljellä.

This day (actually at night before that) it snowed, Usually this nearly first snow melts quite rapidly. But this not: we had rather cold weather after it. Then next day we got much more snow (near our coast to sea).

Keskuskatu on "oikea" paikka. Mutta eipä kannata mennä tuosta ovesta sisään, koska silloin joutuu muutamaa porrasaskelmaa "perustason" yläpuolelle. Eihän se normaalia tervejalkaista ihmistä häiritse. Mutta minä liikun pyörätuolilla...

This time I visited Stockmann. Because that department store has quite everything one could imagine (if there isn't something, You don't need it).

That is really quite old building. So, it isn't very easy for me.

Tämä sama kuusenhirvitys on aina siellä. Oikeastaan ihan aina. Eikö somistajia asla jo kyllästyttää?

Ja muutoinkin: nyt on vasta marraskuun puoliväli. Ja täydet joulukrääsät koristeina.

Tosin meikkiosastoille on koottu ulkoisesti näyttävimmät myyjät. Elikkä on tuo ihan näyttävä ja kiva osasto, vaikkei ostoja teekään!

Same Christmas-tree! Don't they got bored? But this place is for cosmetic. Naturally not for me. But all sales-people are extremely nice-looking there...

Levyosasto on omalla tavallaan "uusi". Tai onhan se ollut jo muutaman vuoden siellä. Olen muuten tehnyt niin, etten ole ollenkaan käyttänyt salamaa. Silloin koko kuva valottuu kauniisti. Tosin valotusaika on valtaisan pitkäm, jollim pienet yjksityiskohdat tärähtävät.

I must explain my of taking these photos. Because I used no flash. That makes the exposure time rather long (and that means problems). But colors are really very nice!

Urheiluosasto oli kuudennessa kerroksessa. Siellä on oleellisina osastoina lemmikki- ja l.eluosastot.

Sports department. But I bought just nothing from there. But there are pet and toy department just behind it. And I'm interested in these.

Lemmikit ovat omalla tavallaan lapsia. Ja kattini saivat joulahjansa sieltä. Ja se ei taatusti ollut tuollainen koirille tarkoitettu nukkumakori.

I got Christmas presents for my cat. But not baskets like this: These are for dogs.

Ensikuussa leluosasto ei ole näin autio ja tyhjä. Jos minulla on asioimistarvetta sinne silloin, käytän silloin luultavasti sähköpyörätuolia. Se on 150kg kaikkiaan painava hirvitys. Tällaisen painon kanssa se muistuttaa lähinnä tankkia.

Toy department this empty! Next month it will be really full of hysterical adults.

I really hope, I don't have to visit there next month. Then I would make my electric wheelchair. That's like tank...

Kahvipuoti on ihan vakio vierailukohde siellä. Itselleni jotain maustettua (nyt oli saaatavissa jo joulun mausteilla maustettua) teetä ja vanhemmilleni hienoa kahvia.

Vastapäätä oli namuosasto, jossa oli kunnollista sokeritonta lakua.

These place has all kinds of coffee. I bought it for my parents. I drink tea. And that place has really many types of it. Like very special Christmas tea.

Just near (ware I took this picture) it were candies. And they had sugarless licorice!

Nassikat ovat tulossa tänne. Siispä väriliituja heille. Ja paperia myös. Nimenomaan Tuuli piirtää erittäin miellään.

Kids are coming to my place just before Christmas. So I purchase some drawing paper and crayons. Especially Tuuli loves drawing.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.