Kaupunkireissu 28.11.2005
Trip to city November 28th, 2005

Tämä kaupunkireissu ei ollut niitä onnistuneimpia. Ensinnä se oli myöhässä. Olin jo joutunut muutenkin puristamaan kaiken normaalia tiukemmalla. Nyt tämänkin pääs supistaminen teki asian suunnilleen mahdottomaksi.

Ja isompi ongelma oli avaimeni kohdalla. Taksikuskitvarmistavat aina, että se on varmasti mukana. Nyt varmistus jäi ja minä olin tietenkin unoihtanut sen! No, homman sai hoidettua. Mutta perhanan hankalaa se oli!

I started Christmas shopping at end of November. Of course I want to be "ready" as quickly as possible. But can I?I don't really know.

I tried to have a bit longer time. Usually my trips are from noon till 2PM.Now I wanted, that the end would be 3PM. No, not possible! Then cab-driver was late. Makes things very hard!

Other problem with key. Usually driver makes very certain, that I have key with me. Not now. And I had no key with me. Oops!

Nyt on oikeastaan aika isoa muotia panna telkkarisarjoja DVD-muotoon. Siis eihän niiden laatu mitenkään päätä huimaa (siis se on sitä normaalin telkkarin laatua). Mutta on ihan kivaa saada "kaikki" yhdestä paikasta.

Quite many TV-series are burned now as DVD-format. Of course quality is that of TV. And that isn't very high. But who cares, I'm interested in other things.

Olen oikeastaan ihan tyytyväinen, etten golfaa. Koska noiden tuotteiden hintataso on jotain ihan järjetöntä. Siis se on tyylin järjellinen hinta ynnä perään nolla (eihän nollalla ole mitään merkitystä...).

Ja yleinen imago? Tyylitönta amerikkalaista hyperkeskiluokkaisuutta. Ei oikein jaksa innostaa minua! Kun kaikin tavoin pitääyrittää näyttää,kuinka hieno on.

I'm really happy, because golf isn't my hobby. Price-level is really ridiculous.

And style. Is there any? Mimicking some middle-class American "style". Horrendous idea.

Ihmiset suhtautuvat lemmikkeihinsä kuin lapsiin.

Ja kyllähän kummallakin kissallani on järkeä enemmän kuin tyypillisellä jalkapallohuligaanilla.

Siis kissat saivat joululahjansa. Ja jonkin lelun nytkin. Mitä ilmeisimmin se oli hyvä, koska jopa Helmi vaivautui leikkimään sillä.

People really love their pets. Why not? Because either one of my cats is smarter than average football hooligan. And is certainly more lovable!

Uskomatonta, lähes tyhjä lastenosasto!

On siis erittäin viisasta käydä viikolla päiväsaikaan. Silloin paikalla on vain eläkeläisiä. Niin, ja tietenkin lastenvaunuilla varustautuneita äitiyslomalaisia, jotka muodostavat ihan kamalan riesan!

Usually department of toys is really full at this time of year. But this seems to be really excellent time: hardly anyone there. The magic is being there in middle of week. And at day-time.

Tällaisia jätöksiä nimitetään Logoiksi.

Ongelma on siinä, että varsinaisilta "kunnon" legoilta on mennyt patenttisuoja. Tällöin kukaan ei maksa varsinauisen valmistajan vaatimaa järjetöntä ylihintaa. Kun ihan samoja saa halvemmallakin.

These awful things are called Legos? Really quite different thing, when I was a kid. I think they taught quite much spatial thinking.

That "oldness" is the problem. Because there aren't any patents left to user.

Viidennen kerroksen Argos-hallissa oli myytävänä kaikenlaista joulukrääsää. Siskon nariaiset saivat joulukaleterim.

That department store has some kind of exhibition hall. Okay, very commercial. Now there were Christmas-stuff.Kids of my sister Anna got a Christmas calendar.

Taksikuski oli onnistunut löytämään todella varsinaisen haamuparripaikan.

Tästä (epäonnistuneesta oikeastaan) kuvasta näkee inhottavan hyvin täälläolevan sään. Ulkona on niin onnettoman pimeää, että kamera haluaa laukaista salaman. Jolloin lähinnä oleva kohde (ja rekisterikilvet) valaistuu. Ja kaikki muu jää pimeyteen.

Kyllähän kuvankäsittelyllä olisi saanut irhmeitä aikaiseksi. Mut5ta silloin yleinen inhottavuus olisi kadonnut.

Cab-driver was really lucky, when he got parking place there. Because that's nearly impossible thing.

But I don't want to talk about parking places. I talk weather here and now. Camera decided, that there was really much too dark. And decided to use flash. You can easily see from the picture, that it was very wise thing. But flash can give light only for really tiny area!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.