Meri jäässäStocka 19.12.2009

Meri oli jäätynyt. Itseasiasssa Suomi on ainoa maa maailmassa, jonka kaikki satamat jäätyvät. Suomalaiset osaavat siis rakentaa aivan erinomaisia jäänmurtajia. Siis siitä ole tosiaankaan mitään epäilystä.

Sea is in very thick ice. Actually Finland (maybe Estonia, too) is the only country in world that has all harbors in thick ice. That's why we are making very best icebreakers in whole world. The magic thing is that we can use less power. Some ingenious technical quirks make that possible (like squirting air under the ship). Some article said, that Urho-class can break about 60ft of ice!
As You see, here we have some snow. But that causes just no problems. Actually we can't understand, that it causes any problems.

Oik,easan 0pähkinöitäEnsialkuun luulin, että nuo olisivat erilaisia namuja. Mutta ne olivatkin pähkinöitä. Niin onkin oikein hyvä. Mutta ne ovat (erittäin kovassa ja inhottavassa) kuoressa. Ja se on minulle aika hankala juttu. Sinänsä minä tykkään erittäin voimakkaasti päkinöistä.
Ja kyllä minäkin hommasin jotain: sokerittomia suklaa-joulupukkeja.

First I thought, that these are candies. But they are nuts, whole nuts. Those are naturally very nice to look. but very hard to eat.
I got candies, too. Diet-chocolate-Santa.

TuxLinuxin tunnus on Tux-pingviini. Olisinkin ostanut tuon, mutta se oli myynnissä lastenosastolla. Siellä oli kerrassaan kammottava jono. Eli täytyy lykätä se joulun jälkeiseen aikaan.

Penguin (Tux) is symbol of Linux operating system. I would have bought this, but it was in Children's' department. And there was quite much crowd. But maybe after Xmas.

Sielllä oli valtavasti porukkaaStockalla oli ihmisiä kerrassaan säädyttömän valtaisa määrä. Mutta kun olen jo hommannut kaiken tarvittavan. Ei ole mitään tarvetta yrittää epätoivoisesti saada yhtään mitään.
Mutta kyllä minua otti aivoon ihmisten käytös hisseissä! Siinä vaiheessa, kun ohitseni meni neljäs hissi, jonne en mitenkään mahtunut (täynnä täydellisen hyväjalkaisia ihmisiä), henkilökunta opasti minut toiselle hissille. Minä aloin nimittäin aloin pitää aika kovaa ja rumaa ääntä.

There was huge number of people. But I had already got everything I need. So, it was really nice thing, no stress.
But I had one huge problem: elevators. I need to use elevator, there's no other possibilities. So, I was not very pleased...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.