Ruffe tykkää

Minä 45 ja pitkäperjantai

My 45th birthday and then good Friday

Minulla oli tänään 45. synttäripäiväni. 
Ruffe on oikeastaan vain pelkkä musta möykky. Mustassa koirassa ongelma on se, ettei siitä näy oikeastaan mitään kelvollisia yksityiskohtia.

I had my 45th birthday today. I don't like situation.
We were at my parents' place.  And Ruffe comes to my lap. But there's very bad problem with black dog: one cannot see any details.

Tuon ostin pikkuisen aIKAA SITTENOlin aikanaan antanut tämän orkidean mammalleni. Tänä aikana oli yksi kukka tippunut, mutta kaksi nuppua oli alkanut kukkimaan. Eli loppujenlopuksi kukka oli ihan taloudellinen! 
Tietenkin taloudellisuutta lisäisi se, että jos kasvia saisi kukitettua uudelleen. Mutta suhtaudun siihen äärettömän skeptisesti.

I bought this orchid maybe a month ago. So, purchasing was really quite excellent thing.

Porukka ruokapöydässäTässä olemme asettuneet syömään suuren pääsiäisaterian jo näin pitkäperjantaina. Kun syntymäpäiväni oli tänään.

Usually our Good Friday dinner isn't like this. But my birthday happened to be just on same day.

Avokadoja ja viiriäisenmuniaAlkuruoaksi oli avokadoja ja viiriäisenmunia. Päällä oli mätiä (tuo musta ei tosiaankaan ole kaviaaria, vaan se on jonkinlaista merilevästä tehtävää korviketta).

In the begin we had avocados and eggs of quail. And then some caviar on them (that black stuff is made of sea-weed).

MämmihirvitysMämmi herättää ainä yhtä suuren kauhun. Tuota syömme oikeastaan ainä pääsiäisenä.

This "mämmi" is really quite legendary stuff. It looks really quite disgusting!

Pasha on ortodoksien ihmeitäPasha on ortodoksien juttu. Mamma tekee oikeastaan eräänlaista kevytversiota asiasta. Siinä ei esimerkiksi ole ollenkaan voita. Minä en tosiaankaan voi ymmärtää, kuinka joku voi syödä sellaista.

This "pasha" is done among our orthodox culture. Our country is on border between these big cultures. Maybe something like 30% of our people has that religion.
My mother makes some sort of "light" version of it. Naturally without any sugar. But the amount of fat is greatly reduced.

Ikäänkuin synttärikakkuTuollainen rahkapiirakka toimi synttärikakkuna.

This pie worked as birthday cake...

Onneton musta möykkyRuffe tykkäsi olla Annan sylissä. Ilmeisesti se tykkää siitä, että Anna edustaa voimakasta auktoriteettia. Silloin se tuntee olonsa turvalliseksi ja huolettomaksi.
Ja ennenkaikkea Tuulia se rakastaa ihan valtaisasti.

Ruffe likes Anna. She gives very nice authority. Very nice and relaxed feeling.
He really loves Tuuli!

Ei kovin pitkää aikaKuva Ruffe-noidasta on otettava aika vauhdilla. Nimittäin hyväntahtoisuus loppuu aika pian. Ja voimakas pudistelu lennättää huivin huitsunkuuseen.

Ruffe looks like which now. But one has to take the picture really rapidly, because he gets away from this scarf.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.