Koitainjh talojaNimpparini 2010

My name-day 2010

Nimipäiväperinne tulee ilmeisesti katolisuudesta (itäisessä ja läntisessä versiossa on ilmeisesti sama juttu). Siinähän nimet on yhdistetty johonkin tiettyyn päivään.
Ollin päivä on heinäkuun loppupuolella. Yleensä silloin on ollut mansikkkakakkua tai jotain sinnepäin. Olen silloin saanut sitä jopa teho-osastolle. Mutta huomattava este on se, ettei mansikolita enää saa. Ja nyt on juuri niin. Kauhistuttavan kuuma heinäkuu on kypsyttänyt kaikki.
Homma alkoi keskiviikolle tyypillisesti: jumppa klo 13.

This name-day comes from Catholic religion (at least I think so). Actually both versions have it: assigning a saint to some specific day.
"Olli" is at end of July. Usually I have some sort of strawberry cake. Once (about 20 years ago) even to ICU. But not this year. This terrible heat has ripen all a long time ago.
This was  very typical Wednesday: gym at 1PM.

Tuolta se näyttää

Nyt alkjaa jo lämmit56äJumppa sijaitsee rakennuksen alimmassa kerroksessa. Ja vieläpä osittain maan alla. Mutta nyt kuumuutta on kestänyt jo kuukauden verran: lämpö alkaa jo tulla sisälle. Ei kivaa, ei tosiaankaan! Kun aiemmin suunnilleen odottelin jumppaa ihanan viileyden takia, niin se ihanuus on mennyt...

My gym is located at the very lowest floor. Actually it lies partially underground. That makes it heavenly cool. But now we have had extremely hot month. So, it isn't so cool anymore!

SavuporoaTärkeimpänä murkinana olivat tällaiset pikkuiset ruisleivät, joidenka päällä on savustettua poronlihaa.

We had these small pieces of rye-bread (actually that bread is very typical in Finland). On them is mixture, which contain lightly smoked reindeer (and now everyone screams: "they eat Rudolph").


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.