Pauli 11

Tiistai

Tuesday

Ensin oli vuorossa jumppa. Yleensä se olisi ollut keskiviikkona, mutta nyt se olikin jo tiistaina. Tiistaina oli oikeastaan ensimmäinen hellepäivä. Ja jo edellisenä yönä oli melkoisen kuumaa. Ei oikeastaan voi sanoa, että nukuin huonosti - en nimittäin juurikaan nukkunut ollenkaan!

Mutta onneksi jumpassa ymmärrettiin oikein erinomaisesti se, että olin tosi inhottavan väsynyt. Ja tämän jälkeen oli vielä lisää.

Että täytyy kyllä myöntää, ettäolin aika zombi. päivän päätyttyä.

Quite a day! In the beginning I had gym. Usually that's in Wednesday. But this time it was in Tuesday.

This last night was really hot. I can tolerate such situation only very badly. I cannot say, that I slept badly. Because I hardly slept at all...

My therapeut understood the situation. So, she did stretching. So, that's really quite painful.

Sellon ylätasanne on nimeltään Viaporintori tai Viaporinaukio. Tulin tänne suoraan jumpasta, siihen meni aikaa ehkäpä kymmenisen minuuttia.

Tästä samasta kukkakipsasta taitaa olla kuva ennen Wappua. Silloin kukat olivat aika askeettisia.

I've got a picture of this flower booth just before Wappu. Then this place was quite ascetic.

Pauli sai itse valita jonkin lahjan. Siis se on oikeastaan ihan järkevä juttu. Koska lahja on silloin taattuvarmasti mieleinen.

Elikkä nyt videopelit näyttivät olevan erikoisesti mieleen. Ongelman muodostivat kuitenkin niiden sikamainen hinta. Lisäksi useimmissa peleissä oli joku suositusikäraja.

No, ilmeisesti "taru sormusten herrasta" -peli täytti molemmat ehdot.

This time Pauli got to choose his own present. Quite nice that way: Pauli got a present, he truly wants.

Video games were now the nice thing. But they had two problems:

  1. they were quite expensive
  2. then they had age restriction.

But then the game abut movie "Lord of the Rings" was good.


Keskiviikko

Wednesday

Keskiviikkoaamulla herätessäni, huomasun että olin nukkunut pahasti pommiin. Aloin höseltääitseäni valmiiksi kaupunkireissulle. Kunnes älysin, että se onkin vasta huomenna. Mutta siihen meni pikkuisen ylipuoli tuntia! Ai ai, olin tosi helpottunut silloin!

I woke up quite late. Panic! I have typically my gym then. But not this week. Okay, trip to city. It took something like half an hour to notice, it was tomorrow. Nice! After that I had everything done in more relaxed pace


Torstai

Thursday

Torstaina kävin taas kaupungilla, Stockalla tällä kertaa. Ja täytyy tosiaankin sanoa, että en ollut ihan kaikkeen kovin tyytyväinen.

Siis varsinkin siellä ollut kultaosasto oli kerrassaan surkea!

Aiemmin siellä oli tuhottu edellinen rannekelloni patterinvaidhon yhteydessä. Olin antanut Paulille Suomi-sarjaa (joka oli Akseli Gallen-Kallelan kansallisromanttiseen tyyliin suunnittelema). Ja nyt se oli lopetettu! Eli etsin jotain,mitä oli jäljellä!

DVD-osasto oli siirtynyt. Ja vihjeenä voisin todeta, että olisihan kivaa, jos kaikille käytäville mahtuisi.

Nyt oli Paulin synttärit.Mutta Tuulillekin täytyy hommata "lohdutuslahja". Tällainen pikkunukke oli ihan hyvä!Siis tuo keltatukkainen typy oli oikein hyvä.

Alakerrassa sokeritonta lakua. Se tosin aiheuttaa verenpaineen nousua ja turvotusta jaloittani. Mutta on se niin hyvää, että voi pikkuisen kärsiäkin! Kuulemma jumpparin mukaa mitenkään isoa turvotusta ei tullutkaan. Kuulemma tämä olisi metukkaa parempi vaihtoehto.

Thursday was the very correct time to go to city. This time it was department store Stockmann. But this time I was rather disappointed what they did.

Especially jewelry department. I have bought to Pauli same set of silverware. But now that series was discontinued! Not any pleasant surprise. But I got something!

Then I must get something small to Tuuli, too. Because it isn't any fun, when only Pauli gets stuff. So, I must get something small to Tuuli, too. This doll (girl with yellow) will do.

Then tea and sugarless licorice. Naturally it rises my blood pressure. But no problems!


 

Sunnuntai, synttärijuhlat

Sunday, birthday party

Joskus aamukahdeksalta Ökö aloitti konsertin oveni takana. Mistä en ollut ihan onnellinen. Lausuntoni hänelle olivat jopa tehokkaita, koska messuaminen loppui...

Tässä on sitrten se synttärikortti. Verkko oli turvollaan (olikohan niitä jotain sadantuhannen luokkaa) "taru sormusten herrasta" -kuvia. Eli otin niitä sitten jonkinlaisen määrän.

Kun olimme melkein perillä, sain kuulla, että"Star Wars" olisi ollut oikea!

About 8AM Ökö decided, that I have abandoned her. And started concert of "meow"s behind my door. But I managed to get her silent. Probably my voice was full of rage...

This is the birthday card. Net is full of pictures of "Lord of the Rings". Just before we arrived Pauli's place, I was told, that it was "Star Wars"! Ouch!

Pauli sai myös Bermudashortsir ja paidan.

Sitten hän pani noihin shortseihin joistain muista huosuista pelastetun vuon. Jonka hän panikin niin tiukalle, että hengittäminen oli aika paljonkin vähäisempää

Pauli got this nice Bermuda shorts and matching shirt. They look really suitable for end-of-school -celebration.

Tällaiset hirvitykset ovat muka legoja! Aivan kammottavaa! Siis hommahan joihtuu ihan yksinkertaisesti siitä, että peruspalikoisen patenttisuoja on rauennut. Kukaan ei ostaa riistohintaisia peruspalikoita.

Tuollaisia hirveyksiä löytyy kyllä!

This stuff is called legos! When I was kid legos were very simple blocks. And they helped kids in spatial thinking. Really rare toy: teaches but is still amusing.

But now patent rights have expired. So, they can't have outrageous price for basic legos. That means simply, that no-one does them anymore.

Ennen makeita kakkuja, jonkinlaista suolaista piirakkaa. Siellä oli kinkku- tai katkapupiirakkaa. Tuuli taitaa nassuttaa tässä kinkkuversiota.

Salty things before cake. There were two versions:

ham
shrimps

There were no other ones. But no prom. These two were just very good ones.

Hups, kaikkia kynttilöitä ei saanut kerralla sammuksiin. Ilmeisesti olisi suotavaa, että kaikki kynttelit olisi saatava sanmumaan kerralla.. Ja nyt ei ollutkaan noin.

Valokuvatodisteista ei ole ainakakaan puutetta. Isäni napsii ainakin innokkaaasti kuvia.

Obviously the idea was blowing all candles. But that didn't succeed. Shame! And that was documented really well. Dozens of pictures! There my father takes own ones.

Kakku sai kiitosta! Siis nimenomaan sen raikkaus. Kieltämättä seon useinkin ongelma kakkujen kanssa.

This cake was really widely praised. Because this gave "fresh" impression.

Ja kyllä piirakoitakin oli. Tässä on päällä punaviinimarjoja. Neovat jossainmäärin kitkeriä, joten päälle saattoi laittaa kermavaahtoa.

Kotiin sain mukanani piirakan, jossa oli vattuja ja osittain "luonnollisena" makeutuksena pakastemansikoita.

Pies are very typical thing to us. Usually we have berries from Nature. But redcurrants are from garden. They are a bit "strong". But we Finns are just quite perverse, we like it. Okay, here were some whipped cream to ease too much bitterness.

To home I'd a pie made of raspberries, sweetened naturally with strawberries. Of course other sweetening is needed. But that helps.


Kyllä se pelini sai suuren suosion. Ja luonnollistahan se on. kun pelin on saanyt valitaitse.

Pauli obviously liked the game. Of course so, he had chose it!

Tuulilla oli huoneesaan Barbeja ihan jokalähtöön. Myös Bratzeja (joista Jari Tervo on todennut: "niihin verrattuna Barbeilla on sielu"). Mutta mitä ilmeisimmin tuooli erittäin mieleidtä pikkutytöille.

Girls just loved to play with these dolls.And Tuuli seems to have quite many of them. Obviously a riding one, too.

Kuulemma Pauli tykkää Guinessin ennätysten kirjasta. Mutta kyllä se Tuuliinkin upposi.

This is "Guinness Book of Records". Anna said, that Pauli really loves it. And obviously Tuuli, too.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.