Tuuli 10

Ihan kiva kuva päivänsankarista. Kokeilin kamerani asetuksia ja mustavalkoinen antoi ihan söpön lopputuloksen.

Nyt minä kyllä ymmärrän. että olisi kannattanut käyttää "muotokuvaus"-asentoa. Siinä kamera pyrkii käyttämään mahdollisimman suurta aukkoa, jolloin taustasta tulee epämääräostä mössöä. Nyt kirjahyllyn sisällön näkee turhankin selvästi.

I took pictures with different settings. This black/white-one looks very nice. But I should have used "portrait" settings. Then background is not in focus.

Puskat olivat pussissa, kun tulimme sinne. Ongelmana on oikeastaan epätasapaino: lehdet yhteyttäisivät jo innokkaasti, mutta juuret ovat vielä pahasti jäässä.

Bushes were "in box". Why?

Actually the reason is quite simple: balance. Because leaves got very strong amount of sunlight. But roots are frozen. For very long time. They can't give water or nutrients.

Ihan ensimmäisenä siellä oli Pauli studeeraamaassa jotain akkaria. Täytyy todellakin toivoa että ne olisivat Carl Barksin (tai edes Don Rosan) tuotoksin.

Pauli reads Donald Duck. We really like D Duck, not at all Mickey Mouse. Donald is just like normal people.

For instance we really love greatest duck-artist Carl Barks. Some like style of Don Rosa. Not for me!

Tässä on tekemäni onnittelukortti.

Tuuli sai minulta kirjan, jossa oli eri taideteoksista juttua. Siis mitä bniissä oikein pitää nähdä ja mitä niille on oikeastaan tapahtunut.

Muut näyttää selvinneen pienennyksestä ihan hyvin, mutta Andy Warhol ja Botticelli ovat kärsineet aika rajusti.

This was greeting card for Tuuli. Some art-pieces are nicely scaled down. But other aren't! She got book, which contained stories about various pieces of art.

Sitten näin synttäreinä (ja myös jouluna) hän saa hopeaa. Tälläkertaa kahsi- ja teelusikka (se on aavistuksen verran isompi ja pitempi). Ne ovat jopa iarpeellisia!

I give some quite small piece of silver for her (and Pauli, too), Every birthday and Christmas. Now she got spoons for coffee and tea.

Vanhemmiltani tuli Bratz-barbi. Tuuli oli itse osallistunut soveliaan valitsemiseen.

Kuulemma oleellisia juttuja olivat oikea silmienväri ja ripsien pituus. Niin silmien korostamisesta voi päätellä alkuprrämaaksi luultavasti Japanin. Siellä isoja ja pyöreitä (länsimaisia siis) silmiä pidetään äärimmäisen kiihottavina.

Jari Tervo on todennut suunnilleen: "Barbeilla on sielu niihin verrasttuna".

My parents gave a Bratz-doll- Princess-Bratz. Actually Tuuli could choose "right one". It should have correct eye-color. Even length of eye-lashes was important!

Tämä kuva piti ottaa mukaan, koska se on 3000 kamerallani otettu kuva. Eipä siinä muuten mitään kauhean ihmeellistä ole. No jaa, Tuulilgla on ihan kaunis ilme!

I took this picture with. because this is the 3000th picture taken with my camera. And Tuuli looks quite nice.

Nassikat näkyvät paljon paremmin tässä kuvassa. Isäni oli paljon paremmassa paikassa kameroineen.

Okay, here is better picture of kinds. My father sat in much better place.

Tuuli osaa soittaa kanneltakin. Siitähän on jonkinlaista selitysta viimejoululta. Ja silloin filminpätkäkin, jossa saattoi kuulla.

Tuuli showed other kids her "kannel". You can see it better last Christmas. There's even a video of it.

Kakkua, kakkua, tahtoo kakkua. Kaikkea suolaista oli jo suöty (tai jätetty syömättä, tuo piirakka ei ole saanut kovin valtaisaa suosiota).

Now kids wanted some cake!!

Kyntteleiden puhaltaminen on aina tärkeä tapahtuma. Tuuli olisi kuulemma halunnut, ettei kyttilöitä olisi.

Höh! Ajattele vain hänen Mika-isäänsä, jolla on 40 kyntteliä. Tai omaa isääni, jolla olisi 70 kynttilää. Se on jo melkoinen kokko!

The big thing in every birthday in "blowing the candles". But Tuuli didn't want candles in her cake. Okay, there's one symbolical.

Now is the big time of birthdays. And even number ones:

I'm only 43 recently.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.