Jouluostosten alku 3.11.2006

Start of Christmas shopping November 3rd, 2006

Tässä on kamaa oikeastaan kokopäivältä. Ensin taksilla jumppaan. Se taisi olla joskus puolikahden tienoilla. Jumpassa on jo ymmärrtetty, että minua ei oikeastaan kannata yrittääkään ottaa ennen puoltapäivää. Silloin minua voi hyvin kuvailla agraaris-ruraalinen ilmaisu: "kuin perseeseen ammuttu karhu".

This is really nearly whole day.But now day is really short here. This happens after midday. They have learned, that before midday, I'm not very much usable.

Jumpan Anna-harjoittelija järjesteli sopivia aikoja. Tai oikeastaan Anita sumpli niitä ja harjoittelija otti vain tietoa vastaan.

I had new times scheduled. By the way, this standing one is the new trainee.

Nassikoille tulevien lusikoiden tilaus (siis ei tämän paljastaminen mitään merkitse, kun kaikki kuitenkin tietävät). Oikeastaan nyt esitin vain tilauksen lusikoista. Siis ne olivat vain aika "erikoisia".

Kids have some silverware. I ordered something for kids.

Äänikirjat! Minä sitten rakastan niitä! Siis aiemmin kyllä muutkin kirjat, mutta nyt en oikein voi lukea. Mutta nyt taustalla tätä kirjoittaessa pyörii Leena Lehtolaisen: "Tappava säde". Ostin sen juuri tuolta tuollakertaa.

I like books. But this paralyzation has made reading very complicated. But now are the books-on-CD. Really extremely nice idea! Now there are more and more of them. Like this shelf, full of those.

Anttilassa oli jo täydet joulukamat esillä. Siis puolitoista kuukautta ennen joulua.

Ostin sieltä parisen valosarjaa, joilla ikkunani saa loistamaan (erittäin amerikkalaiseren tyyliin) kuin bordelli.

This Anttila-department store has already now Christmas-stuff. And there's about 1.5 months to actual Christmas.

But I bought two sets of lights. Now I can make my window look like brothel. Very American...

En ollut todellakaan ihan ainoa kirjastoonpyrkijä. Kirjasto on nyt todellakin kerrassaan tärkeä juttu. Huomenna olisi pyhäinpäivä. Eli nytoli aatto,eli kirjasto oli kiinni. Siis aukipitäminen olisi jo nuorisopoliittisista syistä järkevää!

Library was closed., What? Okay, tomorrow is special holiday. So, library is earlier closed. I should return a book. But it isn't possible now.

By the way, it's about 5PM now. This time is really extremely dark here!

Pyhäinpäivää edeltävä kauppa on ilmeisesti aikamoista... Eli tämä on ilmeisesti jouluhysteriasta suunnilleen seuraava hirveysjärjestyksessä.

We have this very special holiday "pyhäinpäivä". This is for earlier deceased people. So, really very pagan stuff!

That is really quite huge thing. Christmas is naturally bigger, but this comes second.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.