Ku7usin pu5tkellistaKoko päivä 12.3.2009

Whole Day March 12th, 2009

Minulla on  luvassa labrakoe. Ja se on ihan törkeän aikaisin (siis sellaiseen aikaan, jolloin minä menisin nukkumaan). Ei siinä ole mitään ihmeellistä (tosin verisuoneni ovat äärettömän hankalia (huonosti näkyviä, mutta onneksi pieniä ja liukkaasti alta poisluiskahtelevia)). Mutta ongelmana oli se, että eräässä kokeessa edellytetään puolen päivän syömättömyysttä. Mutta minulla on insuliinihoitoinen diabetes. Silloin ruokailussa ei voi kovin isoa taukoa voi olla.
Soitin diabeteshoitajalleni selvittääkseni asiaa. Hän pystyi katsomaan tietokoneeltaan, minkälaisia verikokeita minulla oli. Ja kuulemma puolen vuorokauden syömättömyys ei ole tarpeen. Hoitaja ei tietenkään voi epäillä lääkärin täysjärkisyyttä. Mutta Olli voi...
Nyt napattiin kuusi putkellista verta. Mutta ei se ole lähelläkään ennätystä, joka on 24 aika isoa putkea. Siitä on tosin aikaa jo suunnilleen neljännesvuosisata.

I had a lab test early in the morning. Okay, there was nothing so special about it (although my veins are really hard ones). But the big problem is, that I should be without eating for half a day. But I have diabetes type I.
I called to my diabetes nurse. She said, that not-eating is just OK, if I do that just night (naturally I do my own blood-sugar tests, just to be at safe side). Obviously she thought, the doc wasn't very smart ordering such test. But mere nurse can't say such things about a doctor. But Olli can...
This time they took six vials of blood. Though that isn't even close to record: 24! It had silver jubilee a few years ago...


Aika pervoasentoSen jäkeen olikin vuorossa röntgen.   Yksinkertainen, ihan perusjuttu. Mutta ongelman  muodosti, halvautunut oikea puoleni. en oikeastaan saa nosttua sitä. Eli lääkärit saavat ihmetellä oikealla puolellani muutamia ylimääräisiä luita. Mutta lääkärinkoulutus on mennyt ihan hukkaan, jos he eivät tunnista kättäni.

Then X-rays. The main problem was, that my right side was paralyzed. Problem for them, not for me. Four nurses! Totally unnecessary, but just nice for me.

Nyt voi syödä vapautuneesti! Mutta sen voi tehdä oikeastaan ihan hyvin kotonani.

Everything is clear now. And this is the time I normally wake up. So, I eat "normally" at home.

PPakkohan tuota lonm pannaHiekoitus on loikeastaan aika kaksipiippuinen juttu. Siis toisaalta se on aika oleellinen  juttu: ehkäisee liukastumisia sun muita vastaavia iljettävyyksiä. Muttta sitten joskus huhtikuun tienoilla on jokapaikka pullollaan noiden pölyä.

This "sand" is used to prevent slips (actually it isn't sand, the grain-size is bigger). But it becomes really huge nuisance at April or so. Then we typically have no snow (but we can have quite much of it). But this turns into awful dust.


Ihan pikkuinen ja onneton kissaraukkaMinä olen pikkuinen ja pelokas kissaraukkaparka!!

Ökö seems to be scary even in here. But here isn't any traffic.


Ruokaa!Ai tämä olikin koko jutun idea! Ökö virkistyi ihan heti nähdessään näin valtaisan määrän elävää ravintoa.

Now Ökö is happy! Seeing this much food. Of course that bunny-rabbit is way too big. But there are rats (those have some fancy name, but they are rats!). All kind of them.


Hajuko sen sanlolo?Asuntoni lähellä se virkistyy heti. En oikeastaan ymmärrä, miksi noin on. Paras oletukseni on, että täällä on jonkinlainen "tuttu haju", josta oman reviirinsä tunnistaa.

When we come near my place, Ökö becomes much more alert. Why? Is that some familiar smell?


MMenetetty unbi on korvattavaTällaisen rasittavan reissun jälkeen on  tietenkin korvattava unen menetys.
Olli tekee kuitenkin inhottavaa valojenvälkytystä. Salavaloiksi niitä sanotaan, muttei se niitä miellyttäviksi tee!

Now one must get a lot of rest. Because one couldn't get any out there. Because that was so scary place.
And those flashes. Really annoying stuff!


<oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage