Hyvä paikka nukkuaLeffassa 4.2.2010

In the Movies, February 4th, 2010

Ilmeisesti katti pyrkii nukkumaan (nukkuminen on sen käsitys täydellisestä onnesta) lähellä minua. Siinä saa aina sillointällöin rapsutusta. Mikä on oikeastaan ihan kiva juttu.

Cats know, what the real happiness is. And that is sleeping! Cats really love that. And they do it.


Onko tämä kielvollistaHelmi katseli murkinaani. Mutta hänen mielestään tuo ei tosiaankaan ole mitään kissoilla sopivaa murkinaa.
Ensinnäkin murkina oli ihan liian lämmintä. Kissat haluavat nimenomaan ruumiinlämpöistä (siis ei tosiaankaan mitään  kehonlämpöistä) murkinaa.
Ja kaikenhuipuksi kunnolliseen jauhelihaan on sekoitettu jotain iljettäviä vihanneksia. No, perunoitahan ne ovat, mutta ei se vähennä iljettävyyttä tippaakaan.

Olli eats this disgusting stuff. Why humans claim, that they are so smart, when they eat something ,like this. There are some kind of veggies (okay those were only potatoes, but anyway) in it!


TGuottaa jo ongelmiaLunta on tullut ihan valtaisia määriä. Suunnilleen 60cm. Se on tosi lähellä vuosittaista ennätystä. Mikä on  kait jotain 67cm.

Snow. Lots of it! Today we have about 2 feet of it. And all time record is one or two inches away.
Janitors and such have really huge problem placing the excess snow. Because certain places (like reads and pavements) should be without it.


Pidcetty sulanaSellon osien välillä oleva kävelytie pidetään sulana. Ilmeisesti allaolevan parkkiluolan lämmöneristys ylöspäin on jätetty väliin.

This pavement is kept not frozen. The parking halls are down there. And they emit quite huge amounts of heat. They just don't insulate those. Very simple!


InhottaVA ÖPANKKIHoitelin pankissa asioitani. Ensialkuun oli parinkymmenen minuutin odotus. Ja sitten pääsimme asioimaan.
Ei se mitään monimutkaista ollut. Mutta kun sen tekee äärettömän verkkaisesti, niin aikaa tuhraantuu ihan valtaisasti.
Pankkitoimihenkilöitten jokavuotinen lakko ei saa minkäänlaista myötätuntoa minulta. Pankithan ovat pyrkineet ohjaamaan asiakkaat verkkopankkiin.

Then to bank. Banks want us to use Internet banks. But sometimes I must visit there sometimes. But I want to do that as sparsely as possible.


Tuota katsoimmekiLTAöpäivälläSitten menin leffaan. Siinä oli tiukasti suomalaisia kappaleita. Ohjaajana oli Neil Hardwick, joka on ilmeisesti asunut täällä Suomessa huomattavasti pitempään kuin syntymämaassaan Englannissa. Tuli lähinnä mieleen Busby Berkeleyn tuotokset. Elikkä se oli aika kaukana realistisesta näytöksestä. Ei ihme, koska se ilmeisesti pohjautuu löysästi Topeliuksen satuun: "Adalminan helmi". Mutta se oli oikeastaan ihan virkistävä poikkeus.
On melkioinen saavutus saada esimerkiksi "Nuoruustango" ja "Säpinää" samaan leffaan. Silloin  joku Eppujen kappale on helppoa. Ja mahdollisen klovnifobian voi oikein  erinomaisestin ymmärtää...  Elokuvan tunnuskin on uskomattoman kaunis.
Minä en varmaankaan ole riittävän valaistunut, koska en todellakaan pidä selleristä. Niin syvästi kieroutunut en sentään ole!

Then to movies. This time it was "Jos Rakastat" (="If You Love"). I can describe that film as Busby Berkeley meets Bollywood meets fairy tales. Mixed that with some kind of romance. So, that's really very far from realism.
The director was Neil Hardwick. He is extremely popular here in Finland. Actually he had lived longer time here than in England.


<oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.