Tämän suunnillelijalle on toivottavasti varattu erittäin lämmin paikka Ulkoilu 16.4.2007

Going out April 16th, 200

Tosi iljettävä suojatie. Mitä ilmeisimmin tuollainen muodikas pinta pakottaa autot ajamaan hiljempaa. Joikatapauksessa se on ihan kammottava sähkÖpyörätuolilleni. Täytyy vain toivoa, että suunnittelijalle on varattu iäisyys jossain erittäin lämpimässä paikassa, jossa henkilökunta järjestää virkistystoimintaa.

This thing make cars go slower. Because it's simply so uncortable.. But it's equally as horribly thing to my electric wheelchaie. I really hopa that this designer will have eternity in very warm place.

Leskenlehtiä on näin keväällä

Keväällä on leskenlehtiä. Se on yksi kevään ensimmäisiä kukkia. Siis yleisiä, ainakin. Itseasiassa se on niin aikainen, että minulle on oikeastaan aika epäselvää, kuka oikeastaan hoitaa pölytyksen.

This flower, coltsfoot (Tussilago farfara), is our very first flover. It has very intensive yellow colour. Actually just flower, because leaves come much later. These are really very small things: maybe two inches high. At this time, this colour is really extremely clearly visible: You can see the "typical" colour from the picture.

Tosi ammoisia keinujaNuo keinut olivat jo vanhoja, kun kävin kansakoulua täällä. Josta on aika ammoisia aikoja. No joo, kyllähän nuo on varmaankin uusittu jo aika monta kertaa.

This thing was there already, when I was in school. And it looked quite old already then. So, these swings are really ancient. Or not actually these, this is only the same place.

Vanha kansakouluni

Vanha kouluni. Siis kansakoulu. Tämä koulu täyttää nyt kuulemma 50 vuotta. Minä olin siellä jatain 40 vuotta sitten. No, ei ihan vaikkakaan siitä ei paljoa puutu. Tässä päässä olivat kaksi pienintä luokkaa. Siis oli ainakin silloin...

This school is very soon 50 years old. And I was here about 40 years ago.

Tosi tehokas vahtiMatkallaolevassa pihassa oli hieno vahti. Taattuvarmasti tuo bokseri oli tositehokas vahti. Se ei pitänyt pienintäkään mekkalaa kävelytiellä oleville ihmisille. Tehokasta koulutusta, juu.

Really efficient guard! There was some kind of very common walking route. And he has been taught, not to bark people there. But this yard is clearly his. And no-one should enter that place...

LähikauppaLähikaupasta hommasin iltapäivälehdet. En minä oikeastaan tiedä, onko siitä yhtään mihinkään muuhun. Jokatapauksessa sinne ei sähkärillä pääse. Tai ehkäpä teoriassa pääseekin, mutta käytännössä ei tosiaankaan.

This shop is near my place.I got both our tabloids from there.

Koivun lehdet ovat tosi pikkuisia Lähikoivut ovat saaneet sentään jotain aikaiseksi. Aika pieniä ja onnettomia lehdenalkuja. Mutta kyllä ne siitä...

Here You can see our leaves at Monday. Not very big things...


Lehdet keskiviikkonaTässä tilanne on parin päivän päästä, keskiviikkona. Oikeastaan aika iso syy muuteluun on ihan gemeettinen monimuotoisuus: on edullista, etta puut tekevät lehtiä eri aikoihin. Tällöin mahdollinen takatalvi ei tuhoa ihan kaikkea. Luontokin ymmästää oikein hyvin, että ihan kaikkia munia ei kannata tunkea samaan koriin.

And here are just same leaves two days later, at Wednesday. Some changes has clearly happened.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.