Uskomatonta!

Ihmeellistä!Ulos 7.1.2008

Going out January 7th, 2008

Tänään Sini tuli ensimmäistä kertaa tänävuonna. Hän oli ollut edellisen viikon sulhasensa kanssa. Tämä opiskelee Vaasassa, mikä tekeev kohtaamiset harvinaisiksi ja arvokkaiksi.
Heti tullessaan, hän kysyi ikkunasta. Ja minä olin kuin Ö aapisessa. Herrajestas, ulkoikkunassa oli kuin olikin viisisenttinen reikä! Sen huomaaminen vaatii varsinaista Sherlock Holmesia!
Siis reikä oli todellakin vain ulkoikkunan puolella. Sen reunat olivat oikeastaan suunnilleen sulaneet. Ajankohdan perusteella sen voisi arvella olevan ilotulitusraketin palopommi. Räjähtävä olisi luultavasti rikkonut koko ikkunan. Koko raketti olisi tullut siksään. Ja tehnyt palovakuutuksesta erittäin hyödyllisen...

Sini came here first time this year. She has long-distance relationship with a guy, who studies in Vaasa. That's bit far from here.
She asked immediately about the window. I haven't noticed that. I haven't noticed anything. But there was really a hole. About  two inches in  diameter. I think some new year rocket did it.


Lunta läkkitorillaLunta on tullut kerrassaan kiitettävä määrä. Kaikki tämä oli tullahumpsahtanut puolessatoista päivässä.
Ja säägurujen mukaan lisää on tulossa!

All this snow came in on one and half days. And weather-gurus predicted, that quite a lot more will come. And at end of week temperature will go up. That means simply, that nearly everything will melt down. We don't like it! We like to have a thin layer of snow. And a little bit of frost, so it can stay. Something like -5C.


Meillä on vekottimiaMeillä on käytössämme lumenpoistovekottimia. Siis yleensäkin Pohjoismaissa. Niiden avulla saa aika isonkin lumimäärän pois. Aika tarpeellisia täällä.

We have to get rid of snow. Somehow.
Simply because we can have a lot of snow in very short time (something like half of feet in hour). So, we have very specialized things for getting rid of excess snow. Same thing is in all Nordic countries.
But we have no problems with traffic in conditions like this.


Oikeastaan ihan kivaValokuvaliikkeessä oli kivoja kehyksiä. Siis niissä on oikeastaan aika jouluinen olemus. Mutta entäs sitten.

Fotoshop has these rather nice photo frames.


Joulustav jäänut kuusiYlhäällä Viaporintorilla on joulusta jäänyt kuusi. Ja kuvasta näkyy, että lunta tulee nytkin.
Tätä ennen kävin pääkirjastossa. Ihan tavan mukaan pyrin katsomaan, olisiko uusia äänikirjoja. Tyypillisesti niitä ei ollut. Ei nytkään.

There was clearly soma big Christmas tree. You can see from this picture, that there is some snowing.
The library is back there. I tried get some books-on-CD. But there were none!


Ihmemöykkyjä!Mitä tällaiset möykyt oikeastaan ovat?
lempänä ollut ilmoitus pelasti minut: taateleital

What were these? Dates said a sign.



<oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.