Rakennusmiehet ovat iljettäviäUlos 21.8.2008

Going out August 21st, 2008

Mennessä sinne oli matkanvarrella tällainen rakennusmiesten jättämä este. He pitävät tällaisten esteiden jättämistä jonkinlaisena erioikeutenaan.
Mutta toisaalta tuo vekotin ansaitsee rahaa vain, kun sitä käytetään. Kustannukset kertyvät ihan jatkuvasti.


Uusi myyjä sielläIhan ensimmäisenä oli vuorossa Kartanon Leipä. Siellä oli uusi myyjätär. Näin torstaina minulla on yleensä pasteijapäivä. Tai siis pasteija (niitä on lihaa ja kinkkua (sitten on tietenkin munariisi, mutta sitä minä inhoan)) ja rahkapiirakka (ananasta ja persikkaaa). Kuivaa kakkua ei näin kesällä ole, se nimittäin murenee aika pahasti.


Huumemörhöille mahdottomuusApteekissa olivat reseptilääkkeet tällaisessa. Sieltä tietokone haki sitten tarvittavia lääkkeitä. Edessä on ilmeisesti iskun ja kaiken mahdollisen (ja mahdottoman myös) kestävää lasia. Siinä voivat huumehörhöt katsella lasiseinän takana olevia ihanuuksia.
Sini käytti ihastuttavaa ilmausta: "kun eivät saisi auki papupurkkiakaan ". Niinpä...

Pharmacy has this for specialized medicines. It works as some kind of safe, too.


Tosi iljettäväåSiellä oli tällainen iljettävä suojatie. Joka on tosiaankin iljettävä: minä en mielellään kulje tätä reittiä - ihan tuon takia. Siis tuo on todellista helvettiä sähköpyörätuolilleni.

I think, these speed-bumps are for cars. But these are pure pain for my electric wheelchair.

Tupakointia inhotaanTupakointiin suhtaudutaan nykyisin täällä erittäin kielteisesti.
Mikä on luonnollisesti erittäin hyvä juttu. Mielestäni joku ei voi ottaa oikeudekseen ilman saastuttamisen.

Today we think, that smoking is very bad thing. Smoking is very prohibited inside. But I don't like, that they pollute air.



Syystuulet alkavatSyksy alkaa olla jo täällä, sen näkee selvästi voimakkaista tuulenpuuskista. Vielä on kohtuullisen lämmintä, mutta ei erityisen.

Autumn is clearly coming. And now is about middle of August! This country is so far up in the North, that the weather is getting quite cold. And we have strong gusts of wind. Of course we don't have any strong storms: hurricanes and such.
But in winter we have quite strong blizzards. But we have no problems with them: our highways work all the time.


Eipä kukaan välitäOnkohan tämä liikennemerkki edes "laillinen". Kun se ei ole tiellä! Mutta tuohan on oikeastaan vain ohje (ei muuten mitenkään erityisen järkevä). Sakkojen jakaminen tuollaisella perusteella ei ole oikein perusteltua.

Actually, does this have any meaning? Because this isn't any read. I think, this is only suggestion. And certainly not very good one.


Sain soitonPappa soitti (olin Leppävaaran terveyskeskuksen edessä) ihan lopussa, että tarvittaisiin pottusalaattia. No, läheisestä Lappälinnusta sitä sai puolen kilon pöntin.

My father called to my cellular phone to get some potato salad. I think nearly every Finn has such (my phone is fourth, I think).



Hissinnapit ovat hankalia!Hissinkäyttö on aika epätoivoinen juttu!  Sähkärin tunkeminenn iinkin epätoivoisen pieneen tilaan. Esimerkiksi jalkalaudat on otettava pois, jotta se mahtuisi hissiin.


<oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.