KauhyiostusJoulun jälkeen ulkona 30.12.2009

Going out after Christmas, December 30th, 2009

Koko päivän satoi lunta. Joskus ennen kahta aika vähän, mutta sen jälkeen sikamaisen paljon. Isoin ongelma oli paikat, joissa autot kulkevat ja möyhentävät lunta. Sitä voisi kutsua vaikkkapa jään tavoin ahtolumeksi. Siihen sähkärini jämähtää tosi pahasti.
Sitten saan ihan jatkuvasti iskuja ruhooni. Ei ollenkaan kivaa. Ja se on aikamoisen rasittavaa ja ihan yksinkertaisesti väsyttää.

We had snow all day along. Not very much in the beginning. But at 2PM we had really a lot of it. The biggest problem are cars. The snow gets into very "dense clots". And my electric wheelchair doesn't like them. In very light cases it goes into very random direction. And in bad cases it gets stuck. Very badly.
Then the surface under the snow is very uneven. One gets hits to body all the time. Feels like a few rounds with Mike Tyson. Very, very, tiring!


Lumityöt oivat tärkeitgäLumen kanssa sumplimiseen tarvitaan melkoisen valtaisia koneita. Se on ihan selvä pakko täällä. Tai oikeastaan se on optimointikysymys (huhtikuussahan ne viimeistään sulavat): isompi vekotin- ja ihmismäärä tekee hommat nopeasti, mutta maksaa.

One needs quite huge equipment for this snow. We have such. Very natural thing, because we have lot of snow every year. But then comes the optimization problem: those things are expensive and especially guys, that operate them. Very often some kind of priority-based system is used. And usually we have no snow by end of April...


Nuo ovat joul7ukamaaRi kiinnolsta ehjnääJouluaikana on omat erikoiskukkansa: joulutähti ja amaryllis. Molemmat punaiset. Mutta nyt ne ovet lähimmä  ongelmajätettä.

These flowers belong to Christmas. Today
they are just waste!KuumewmitgtarfiVoIP?Sittenpä Elisaan. On oikeastaan jokseenkin varmaa, mitä haluan sieltä: VoIP-videopuhelin. Ja on aikä selvää, m inkälaisen vastauksen seen. Nimittäin: "Ei!!!!!!". Kun he nimittäin myyvät kaupallisia (ja erittäin kalliita) sellaisia.
No, Instrumentariumissa oli sentään elektronisia kuumemittari. Tämä oli jo neljäs ostamani sellainen. Ne muut ovat jossain kerrassaan erinomaisessa paikassa, minulla ei ole harmainta aavistustakaan paikasta.

I want to purchase a phone. A VoIP-one (Voice over Internet Protocol). That's relatively inexpensive gadget to use. And it can move video, too! But those places sell the very expensive things. So, they give very definite "no", if one asks such.
Electronic temperature meter was much easier thing. Actually I have already three of those. And they are in some very good place. So good and secure, that I don't know...


Sittarinn k,asaatJommassakummassa elintarvikeliikkeessä täytyy tietenkin käydä. Nyt se oli sittari. Sitten minulla olikin aika ikävä flunssanpoikanen (no, tuleepahan tähän huomattavasti enemmän  tekstiä), koska paluu oli huomattavan rasittava.
Seuraana päivänä oli ikävä Sellon ampumatapaus. Se tahtui Prismassa eli justiinsa vastapäätä. En tietenkään voi olla varma, mutta ongelmat aiheutti maahanmuuttaja, jolle ei oikein auennut täkäläiset tavat. Ja kun lisämausteena on mielenterveysongelmia, on lopputulos erittäin ikävä: 6 kuollutta.

Then go to food shop at the end. Or actually, that's a shop, that has Coke light. But then at the trip back from there got quite a cold.
Next day Sello (or actually Prisma that's located just opposite) had very bad shooting incident. There was someone from very different culture. Mixed that with bad mental problems causes very bad results: 6 deaths!

<oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.