Lunta löytyyUlkona 15.2.2010

Going out, February 15th, 2010

Lunta on ihan järisyttävän valtaisa määrä. Itseasiassa niin paljon, että sähkärini mahdu jalkakäytävälle. Kuljen siis tämän lyhyen matkan autotiellä.
Minulla on taustalla töllö, jossa selostetaan Naisten 10 km luisteluhiihtoa. Toinen selostajista yritti selittää lähtöjärjestyksen määräytymista. Aika heikolla menestyksellä. Asiaa saattakisi auttaa, jos selostaja itse ymmärtäisi asian...

As You can easily see, we have a lot of snow. That place is for pedestrians. And for wheelchairs. But my electric wheelchair doesn't fit there. So, I must drive on road.
I have television "on" all the time. There are Olympic games in Vancouver. If there's something interesting, I watch it. Otherwise I write this. And You can easily see, that there weren't much interesting things. Finns aren't very good...


aHienosti toimiiCityMarkettiin on tehty kahvila. Se on syntynyt oikeastaan aika näppärästi ja helpolla.

There's some sort of café in  CityMarket. This is actually quite easy thing to do, because there is the small bakery anyway.


Tuon xsöinLounaani oli tällä kertaa aika pelkistetty: lihapasteija ja lasi (tai eihän se lasia ole, pahvia vain) kokista.

My lunch was this simple. I really don't eat much then!


Au7tiotaVäri-ihmeitäOlen  käynyt kaupassa aika usein viimeaikoina. Eli minulla on jo sikamaisen valtaisa määrä "peruslimppaa" (se on CokeLight). Nyt hommasin joitain omituisempia.
Lihaosasto on kerrassaan valtaisa! Ja täydelisen tyhjä. Kukaan ei uskalla menna sinne!

I had enough "the basic soda" (thaẗ́'s CokeLight). Now something different. And those were very different. Colorful anyway.
This contains very special treats from meat. But there weren't any customers. Very frightening to go there.


Hirvitys!Minulla oli oikeastaan aika selvä käsiys siitä, että made on aika ruma kala. Mutta kun se on tosiaankin näin helvetillisen ruma! Tietenkin sen kuonoon on tullut jonkinlainen heijastus loisteputkesta. Tuohon verrattuna jokin merikrotti on oikeastaan kaunis!

I knew, that burbot isn't very beautiful fish. But it looks like this horrible! They were kept in back room. Because customers don't want to see this.
By the way, that "white thing" is a reflexion of the lamp above us.


Upeaa korkeakirujallisuuttaKirjastossa olisi ollut Sinuhe! Hillittömän paksu kirja on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisessä Sinuhe resuaa ympäri antiikin maailmaa Kaptahin kanssa. Toisessa nyykähdetään filosoimaan. Mutta nyt on olympialaiset eli minä kuuntelen niitä. Olisi tosi epäreilua lainata se ja antaa sitten maata parisen viikkoa.
Aikaero Vancouverin ja Suomen välillä on  kymmenen  tuntia. Se on paljon, ihan kamalan paljon. Ihmiset ovat kuin zombeja päiväsaikaan.

There was Egyptian by Mika Waltari. Actually the book is extremely huge, both boxes are in that one book. But I didn't borrow it this time. Because I listen to Olympic Games, and that takes all my time.
Time-difference between Vancouver and Finland is ten hours. That's much, horribly too much.


Arkkitehdit on nisxtuneetOnkohan siellä yhtä ainoata selvääUudesta RexSellosta voi näppärimmin mennä pois tällaista käytävää myöten. Sinnä arkkitehdit saavat toteuttaa itseään. Pahin kuvittelemani töppö on se, että siitä muodostuu eräänlainen tuulitunneli. Mutta sellaista ei muodostunut. Minulla kitsellani muodostui ongelmaksi se, etten osannut nähdä erään lumitöyrään kokoa, koska minulla ei ole stereonäköä.
Juottola on  kerrassaan sopiva nimitys tuosta räkälästä.

The new RexSello is connected to roads by several ways. Obviously architects really love this majestic way.
On my way home is this restaurant "Tinuri". Actually that's for very bad alcoholics.


<oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.