Batesin tgaloUlkona 14.5.2010

Going out, May 14th, 2010

Nyt on ilmeisesti jokseenkin ensimmäinen kevätpäivä. Tai kyllähän niitä lehtiä on ollut jo muutamia päiviä. Nyt ne ovat suunnilleen sentin kokoisia. Jotkut ovat jo himppasen isompia.

Now we have spring. The leaves are about one centimeter long (okay, some are even much bigger than that). That's just simple case of natural selection. Here could be very bad case of frost any day.


Tuo oli vzAin mainosEi vieläkään Karytanon LeipääTuossa ikkunassa on jokin ilmoitus. Kuvittelin, että tuossa olisi lehden toimitus. Mutta tuo olikin ihan vain mainos, toimitus oli jossain muualla.Varsinainen liike oli - yllätys, yllätys - kampaamo.
Olen jo pitkään ihmetellyt, missä Kartanon Leipä luuraa. Nyt oli aika epätavallinen päivä Läkkitorilla. Muttei se ollut kuitenkaan siellä. Tosi ikävää, on nimittäin kulunut melkoisen pitkä aika rahkapiirakasta. Se on nimittäin kerrassaan herkullista.

These seems to be an office of local newspaper. But actually this isn't anything like that. This is just an ad! There was just a coiffure!
I want "Kartanon  Leipä". Because they have quite many diet products. Naturally those aren't cheap. But I purchase only very seldom them.
 But actually

Uusi objektiiv iTykkään penszasmujstgikoistgaKameraliikkeestä tilasin kameraani uuden objektiivin. Edellisen zoom-alue oli melko rajattu. Se toimi ihan hyvin pippaloiden kuvaamisessa. Mutta jos haluan kuvata tipuja, on linssin oltava parempi. Kissani ovat kerrassaan fanaattisia ornitologeja.  Uudessa linssissä on aika laaja polttovälialue. Vastaa siis aika hyvin aiempaa Canon-kameraani. Valovoima ei valitettavasti ole kuitenkaan erityisen hyvä. Sen korvaa valonherkän kennon huomattavasti isompi koko.
Torilla (siis tämä on Viaporintori) olin myynnissä kaikenkikkoaan kaikenlaisia marjoja. Minä tykkään nimenomaan pensasmustikoita. Nyt ne olivat kotoisin Italiasta. Mansikat olivat Espanjasta. Niille on tehty melkoista rodunjalostusta, jolloin ne alkavat olla lähestulkoon yhtähyviä kuin täkäläikset (joille ei tehdä yhtikäs mitään).

I ordered a lens for my camera. I had quite excellent zoom in my old Canon-camera. This Olympus has quite meager zoom (28 - 84 mm). That works well in parties and such. The  new one will have much wider scale (28 - 300 mm). Though that lens has worse f-number. But the cell is much better.
We Finns just love these berries. Our extremely long day gives them very special flavor. Those from Spain are considered to taste like water. But not any more! Quite much plant improvement has been done.

Kiva k,uppilaKaikenlaisiaCityMarketin leipomusosasto myi tekosiaan myös kahvilassa, jossa voi virkistäytyä ostoksien teon lomassa.
Tietokonelehtiä sittarissa oli ihan kiitettävä määrä. Mielestäni on äärimmäisen tärkeää, että pysyn edes jotenkin mukana kehityksessä. On tosin niin, että olen tippunut jo aikoja sitten.

The "own" bakery of CityMarket makes possible to buy their products. For me it was meat-paté and CokeLight. That worked as lunch.
Very pretty-looking computer magazines. I think, I have to read those. To keep at least some kind of "professional view".


Aika pieni valikoimaLemmikeillä on oma "osastonsa". Ei mitenkään valtaisan iso. Ihan y,ksinkertaisesti, koska tässä paikassa on vain leluja. Murkinat ovat ihan toisessa

Toys for pets (mainly dogs and cats) have their own place. That doesn't look very big. Just simply because their food is in other place.


Ei vielä valm isAsuintorni8ssa ei ole vielä oikeastaan mitään asutusta. Harjakorkeudeen saavuttamisesta on mennyt aikaa vaikka kuinka. Niin asia kuitenkin on. Asuntoihin pitää asentaa vaikka kuinka paljon kaikenlaista himphamppua. Yhä enemmän ja enemmän.

No-one has moved in although this has been "ready" for very long time. But today it's so. Because those apartments have a great amount of electricity and so on  to install.


Tuolla ,uljinTakaisin palasin raittia myöten. En ole oikein erityisen tyytyväinen kävelypinnan päällystykseen laattoina. Ne täristävät inhottavasti sähkäriäni.

I came back through this "raitti". Because my normal route has quite nasty road works.


Tuolta otanValkovuokot ovat yksiä bensimmäisistä kukkasista täällä.

Actually quite nice place for wood anemones.


Pikkuisen aikaaNyt tuo juoruamispenkki on pantu taas paikalleen. Kyllä siihen tuntuu tulevan ihan välittömästi käyttäjiä.

This "gossip chair" has been installed here And people obviously love it!

<oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.