Ledvyjä piixsasiUlkoilu 13.12.2010

Going out Deember 13th, 2010

Jouluostokset pitäisi olla tehtynä jo ennen joulukuun alkua. Ja niin asia oikeastaan jo olikin. Vain Ruffe (ja joku muu) puuttuivat. Eipä enää.
Tässä on Sellon toinen lemmiliike. Sieltä löytyy kaikenlaista hupaisaa. Vaikkapa savustettuja siankorvia.

Every shopping should be done before December. Things were so. Nearly anyway. There was no present for Ruffe (and to someone else). But no problems anymore...

Sjuujnnilleen tuossa aina

Otan yleensä tuossa paikassa kuvan tai parikin. Silloin näkyy oikein hyvin tilanne samassa paikassa eri vuosina. Tai sitten tilanne erinäisiä kuukausia sitten. Vuodenaikojen vaihtelu täällä on dramattisen "iso" tapahtuma.

I take a picture of this place. One can see differences in just same place different years. Then differences there during year. We have really dramatic changes then.


Aika kylmääYleensä joulukuussa ei tosiaankaan ole noin hirvittävää lumimäärää. Ja nyt on lisäksi kerrassaan kammottavan kylmää. Tilanne ei pelkästään näytä kamalalta, se myös on sitä. Mutta on asialla hyviäkin puolia:

Usually we don't have any snow in December. But this year we had. And sometimes there was horribly cold. But there are some "good things", too:

Aika hienojaOrkideat ovat kerrassaan komeita. Mutta niitä ei voi ostaa joululahjoiksi, koska eivät ne kestä kuljetusta kotiin.

These orchids look very nice. But they are impossible as Christmas present. Because frost is way too terrible.


TytkkänRuffelle piti hommata joululahjoja. Siellä olisi ollut kerrassaan upeaa elävää ravintoa kateille. Tosin pupujussit ovat varmaankin turhan haastavia. Ja kilpikonnat edellyttävät turhankin paljon paneutumista.
En ollut aiemmin huomannut että täällä on konvehteja.

There was a pet-store. Cats would love to have some small rabbit to eat. But that's too cruel. Okay, using turtle would be much more laborous thing...
And then this store was for me! Here were some diet-products, too.


Upedita omppujazAika uskomattomia jouluomppuja. Niissä on valtaisan paksu kerros vahaa. Ja olen ymmärtyänyt, että tuo on ihan luontaista.
Tosin amerikaanot (sieltä nuo omput ovat ilmeisesti peräisin) käyttävät lisäaineita aika vapautuneesti.

These Christmas apples (I think, they come from USA) look really special. Are they even real? Because they do quite un-nice things there.


VäsyttääPostissa oli ihan kammottava jono. Ja olin muutoinkin melkoisen väsähtänyt. Ja kotiin  päästyäni olin kerrassaan pahasti väsähtänyt.

Then I had a package in post office. But there were very long queue. And I was already quite tired. And something like hour. Not any nice thing!

<oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.