Aurinko vaikuttaaUlkoilu 2.3.2011

Going out March 2nd, 2011

Raitin alkupäästä otettu kuva. Aurinko (se todellakin lämmitti aika vahvasti) sulattaa lunta ja sitten yöllä kaikki jäätyy liukkaaksi jääksi. Sitten raskaat ajoneuvot tuhoavat pehmennyttä ajouraa. Melkoista pomppomista. Se ei tosiaankaan ole mitenkään kiva juttu, kun pyörätuolisani ei ole jousia tai iskunvaimentimia.

This picture has  been taken in the very beginning of "raitti". Sun (it gives extremely much warmth) melts snow. Then it freezes during night to very slippery ice.
Sun makes every hard snow on road quite soft. Every bigger vehicle (sometimes one can count ordinary cars in that class) breaks it. Result isn't any nice thing! Especially my electric wheelchair (no shock-absorbers) has very bad feelings.


Nyt zaukiKonditoriassa oli ongelma: vesivahinkio. Kauppa oli kiinni useampia kuukausia. Se ei tosiaankaan ollut mitenkään hyvä juttu: jouluaika on ihan varmasti erittäin tärkeä juttu. Seuraava kohde on ilmeisesti koulujen lopettajaiset. Mutta sehän on luonnollisesti aika paljon pienempi juttu.

This confectionery had extremely bad water-related accident. It lasted for several months. And the Christmas-time is surely very important time for a confectionery. Naturally weddings and such are during Summer. But I think, those aren't so important.


MiksiköhänNyt oli meneillään lumenajo. Sinänsä en oikein ymmärrä asiaa. Saattaa olla, että on järkevää, kun nyt on  kohtuullisen edullista. Kun tulevaisuudessa sitä kuitenkin tulee (ihan varmaa). On oikeastaan parempaa, että työtä tehdään tasaisesti, eika ylityökorvausten sävyttämiä piikkejä.

They were doing some big snow-job. Why on earth? But then I figured out several reasons:


NamiIhania lihaleikkkeitä! Nimenomaan siellä oli esimerkiksi hevosta (tosi ihanaa lihaa) ja poroa. Poro vastaa oikeastaan riistaa. Se on ihan täysin rasvatonta. Jos murkina tarvitsee ihraa, siihen täytyy vaikkapa lisätä sianläskiä.

There were really lovely stuff in shop. For instance reindeer meat (yes, we eat Rudolph). That reindeer  meat is much like normal game meat. It's very healthy stuff, because it contains extremely little fat. Actually if food needs it, then some pork-fat must be added.
Here's the poronkäristys.

<oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.