Täällä on jopa tatuointiliike Eduskuntavaalien ennakkoäänestys 7.3.2007

Pre-election of our Parliament March 7th, 2007

Kävelytiellä on nyt jopa tatuointiliike. En tietenkään tiedä, kuinka monta vastaavanlaista on täällä Pääkaupunkiseudulla. Mutta tuskin kovinkaan monta! Itseasiassa katsoin puhelinluettelon keltaisia sivuja, ja niitä näytti olevan vain muutamia. Aikamoinen juttu!

Here is a tattoo-shop in the walking district. I don't know, if there are any other such in Helsinki area. Okay; I looked the phone book, and there are really few.


Vuoden 2007 vaalimainokset

Vaaleissa ovat tulleet yhä tarkeämmiksi TV-mainokset. Tällaiset kadunvarsimainokset ovat tulleet oikeastaan yhä merkityksettömämmäksi. Itseasiassa SAK on onnistunut kerrassaan upeasti mainoksessaan, joka on vedetty pois jo ennen yhtäkään esitystä. Kun mainos on kuulemma niin härski. Tällä on kuitenkin siiS varmistettu, että mainos on ollut kaikissa ajankohtaisohjelmissa. Parhaalla paikalla ja ihan ilmaiseksi.

These are the "official" ads. These are really becoming more and more unimportant. The important thing is now TV-ads. Thr campaigns are movin very strongly towards "american" style: filth, filth, and more filth. Only very boring persons don't have any. But do we want to have such? I think, we would prefer more real people!

Teen ennaäänestystäSittenpä äänestämään. Äänestäjista 4% (eli 173000 ihmistä) käytti äänioikeuttaan. Olen itse äänestänyt kaikissa vaaleissa, joissa olen saanut äänestää, Ja aina etukäteen.

I have voted in every election 1981 (or -82) And allways beforehand. That has been more and more typical thing in Finland. Roughly one third of all votes have been given beforehand! This was the very fist day and about 4% (that means 173000 persons) of all voters cast their vote. And I was one of them!

Totally voting beforehand is really popular thing: 28.2% (over 1.1 million persons) of all eglible.


OPstimme kaupastaPaluumatkalla kävimme kaupassa. Juustoja ja patonkia oli ihan soveliasta hommata tälläkertaa. On ihan soveliasta panna elämä risaiseksi ajoittain.

Oikeastaan minulla tällainen on vain joitain rasvaisia (ja herkullisia) juustoja. Ei tupakkaa. Ei keppanaa. Ja koska se tapahtuu kohtuullisen harvoin, ei asiasta ole mitenkään isoa ongelmaa.

Time for shopping after that thing! Very sinful cheeses (they contain quite much fat, but are really delicious). But sometimes one just needs that.


Sokeriton KingisSieltä ostimme myös jäätelöpuikon, joka on sokeritonta jäätelöälemassa. Sokerillisena on olemassa erilaisia versioita Kingis-jäätelöstä. Ja yksi noista versioista on sokeriton!

Ideana on käyttää sokerialkoholeja tai joitain muita hitaasti imeytyviä sokereja. Nillä on kuitenkin omat huonot puolensa: voimakkaasti viivästynyt imeytyminen imeytyminen aiheuttaa erittäin pahoja ilmavaivoja. Siis, jos jäätelöitä syö liikaa.

I got a diet ice-cream from there, too. That's very populas "Kingis" ice-cream. There are numerous versions of it, and diet is one of them.


Kiinalaiset touhuavat ravinteleita täälläkinKiinalaiset ovat aika usein tehneet täälläkin ravintoloiita. Itseasiassa oma syöntikykyni on suunnilleen olematon noiden annoksiin verrattuna. Se on niin valtaisa murkinamäärä, että minä syön viikon ajan sitä annosta.

Chinese have restausants everywhere. And here, too!!


Sähkärini jättämät jäljet lumessaMennessämme äänestämään, pyörätuolini oli jättänyt aikamoiset jäljet nuoskalumeen. Sähköpyörämoisentuolini on aikamoisen raskas vekotin, 150 kiloa. Se jättää aikamoiset jäljet! Elikkä nuo paksuimmat ovat sähkärini tekosia.

Se ei tunnu ihmeemmin välittävän lumesta tai jäästä. Mutta hiekoitushiekka on todellista myrkkyä!

I went voting here. One can clearly so the strongerst track. My electric wheelchair has made it!



Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.