Isänpäivä 2010

Fathers' Day 2010

Olin tänä isänpäivänä käymässä Uusmäessä. Meillä isänpäivä on tismalleen puolen päässä Äitienpäivästä. Mutta jenkkilässä on silloin kiitospäivä. Tuossa kauppiat eivät tykkää.

I was in Uusmäki in fathers' day. It is exactly half year from mothers' day.

Nirviö eik ole mukanaHiphei, Olli tuli tänne ilman sitä kammottavaa valkoista mörköä. Sis kyllähän sen kanssa  voi ehkä jopa leikkiä, mutta haju on kuitenkin turhan lähellä Ökö-hirviötä.
Mutta rapsuttaa Olli osaa. Se onkin Ruffen mielestä oikeastaan ainoa järjellinen käyttö Ollille...

Ruffe was really full of joy. Because I didn't took Snow or especially Ökö. the monster. Then I would concentrate totally to the scratching of him.

Valon väri vinksallaanKarjalaisten perhe tuli myös sinne. Ei tosin perheen äiti, sisareni Anna. Hän oli käymässä Kölnissä jonkin EU-projektin tiimoilta.
Kuvan kammottava sininen sävy johtuu siitä, että värilämpö on asetettu hehkulamppujen mukaan.

My sister's family came there, too. Though she had just then some kind of EU project in Germany.
This picture has quite horrible colors. The white balance has been set for bulbs. Outdoor lighting is way too blue.

Tuota söimmePäivälliseksi oli lihapullia ja jonkinlaista pottukamaa. Sen lisäksi oli pariakin lajia salaattia. Toisessa oli pääainesosana leipäjuusto. Täytyy sanoa, etten ole ihan ihastunut siihen.

As dinner we had meat balls and some kind of potatoes. Then some salads: quite "ordinary" and one based on "leipäjuusto". But I didn't like it.

Kakku oli tärkain jäölkiruokaSitten jälkiruokia.
Huh! Telkkarista tuli ohjelma vihreästä arkkitehtuurista. Yleensä olen tykännyt "Prisma"-ohjelmista. Huippu tuli ohjelman alkupuolella, jossa Dipolia pidettiin näkemyksellisen arkkitehtuurin perusjuttuna (pikemminkin joku vartasi sitä lentotukialukseen: järjettömän iso, käsittämättömän kallis - ja vuotaa). Sitten olikin vuorossa todellisia sekopäitä ja heidän tuotoksiaan. Voi todeta, että yksikään ollut pyörätuolille sovelias.

Then some dessert.

Onnistunut kakkuTärkein juttu oli omppukakku. Tyypillisesati omppupiirakka on aika kuiva juttu. Tämä ei tosiaankaan ollut sitä. Alla oli nimittäin jonkinlainen jugurtista tehty kastike.

The most important thing was the apple cake. Absolutely the biggest problem there is that quite usually those are very dry. But this isn't. There's some sort of yogurt-layer. That gives very nice taste!

Aika epätavallistaEi ,käy kellekkään muulleYleensä Ruffe ei tosiaankaan tykkää olla sylissä. Se murisee ja on muutenkin kerrassaan vaivautuneen oloinen. Mutta kanssani se  nimenoman haluaa syliini. Siinä saa ihastuttavaa rapsutusta.
Saati sitten selällään näinkin nöyryyttävässä asennossa.

Usually Ruffe don't liked being in the lap. Growling and so on. But he really loves to be in my lap. The only big problem, is getting him up there. With cats that's very easy. Just lift them up from neck. But one  can't do that with dogs (I had tried that before, but screaming was quite horrible).
Even humiliating position (like lying belly side up) is just a quite OK.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to main page.