Joulupäivä 2002

Christmas Day 2002

Joulupäivänä olimme siskoni ja hänen miehensä (ja tietenkin siellä olivat molemmat tenavat) luona Vantaan Hämeenkylässä. Vandaaleilla oli tällainen joulukuusi. Siinä on koristeita vaikka kuinka ja paljon.

Salama tuottaa tosi karmean kuvan tuosta. Siis joulukuusikuvan olisi varmaankin oltavqa aikla tumma. Ei todellakaan tällainen alaston hirvitys!

At Christmas Day we were at my sister's (and naturally there were her husband (Mika) and both children (Pauli (boy, now 8 years old) and Tuuli (girl,6))) place.

Flash does really nasty things to the Christmas tree. It looks like "naked". Much better would be a bit darker!

Pauli on kerrassaan innostunut kaikista mahdollisista peleistä. Tietsikalla, pelikonsoleilla ja ihan tavallisia lautapelejä. Ihan hyvä. Mutta rajansa kaikella! Ja se raja on mitä ilmeisimmin jo ylitetty.

Ja tavoitteena on voitto. Ja se on tietenkin ihan hyvä juttu. Mutta kun voittoon pyritään kaikin mahdollisin keinoin? Se ei ole tosiaankaan erikoisen hyvä juttu!

Pauli-kid played. And played. And played. Anything!

Ravensburger (se on saksalainen erilaisten pelien tuottaja) on tehnyt tämän labyrinttipelin. Se antaa ihan hyvää oppia avaruudellista ajattelukykyä. Söheltäminen ei oikein toimi...

This is a labyrinth game by Ravensburger (that's big German game-manufacturer). That teaches spatial thinking!

Tuuli ja Anna pelasivat antamaani läjäpeliä. Peli on vielä aika alussa.Siis ihan alussa kootaan "tornia" loodassa olevilla nappuloilla. Mutta ennenpitkää nappulat loppuvat? Sitten otetaan vain nappula alemmasta kerroksesta ja pannaan huipulle. Ja toivotaan, ettei torni sorru...

Here Tuuli and my sister Anna playing the tower-game, I gave to Tuuli. This in the very beginning. One takes playing pieces from the box. And add it to top layer. Then there are no more pieces. In that stage one takes a piece from "down" and adds it into the highest layer. And hopes everything doesn't collapse...

Nyt kasa alkaa olla jo melko korkea. Tuosta keskivaiheilta on otettu jo kohtuullisen paljon nappuloita. Mutta kyllä se tulee vielä uskomattoman paljon korkeammaksi.

Now the game is in a bit more advanced stage. Rather many pieces have been taken from the middle of tower.

Tuuli ja Mamma pelasivat Pentomies-peliä. Siinä kootaan neliömäinen alue täyteen kerrassaan inhottavanmuotoisia palasia.

I think, this game is called "Pentominoes". Anyway it has been made by same Ravensburger. One tries to fill a square by some very nastily-shaped pieces.

Paulikin yritti.

Pauli tried that game, too. Though he didn't got the idea...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.