Tuolla mentiinJouluaatto 2009

Xmas eve 2009

On ihan tapa, että olemme jouluaattona siskoni Annan luona Klaukkalassa. Niin on ollut oikeastaan niin pitkään, kun hän on asunut siellä.
Sinne mentiin invataksilla.

I have been with my sister Anna in her home in Klaukkala. I have been there for several years (as long as she has lived there). We went there with the handicab.

Turhan karvain enMusta koira on aika hankala kameran automaattitarkennukselle. Kun hurtassa ei ole juurikaan selviä kontrasteja, joita voi käyttää tarkennukseen.

Black dog causes very severe problems with automatic focusing of camera. No clear contrasts there.

Nyt siellä oli pienempi kuusiTälläkertaa joulukuusi oli aika paljon tavallista pienempi. Siis ainakin metriä, lähes paria lyhyempi.
SWiinä oli erittäin paha neulasten tippumisingelma. Kuulemma se johtui aika pahasta shokista (lämpötilanvaihdos oli kerrassaan valtaisa).

They had much smaller Christmas-tree this year. Then there was a problem with needles.

Terävin kuva boltsistaTuuli pani kuuseen hommaamani lasipallon (tai luultavasti se on muovia, jolloin rikkoutumisesta ei tule siruongelmia). Olen pyrkinyt homaamaan jotain joka kerta.

I give every time a Christmas-decoration. Here Tuuli puts it to Christmas-tree.

Tuo on revävi8nKamera ei osannut tarkentaa antamaani lasipalloon, vaan sen taakse olevaan (aika onnettoman epäterävään) kohteeseen. Tällainen kuva, jossa se on pienempänä, toimii oikein hyvin.

There it is, in the middle of picture. The camera has problems with that, too. But the sharpening takes sharp to other objects.

MustaherukkaaRyypyssä oli pohjana mustaherukkamehua. Ryyppynä sekoitus oli aika onnettoman laiha. Sinän minä en erityisesti välitä viinasta, mutta ryypyn on kuitenkin oltava tuhti. Sehän on ryyppy!

Shot was based on blackcurrant. But shot should be very hard liquor. And this wasn't!
Usually I don't drink any alcohol. but in  this case!

Kalamurkinan jälkeen minä menin makaamaan makuuhuoneeseen joksikin aikaa. Siellä oli jonkun aikaa Ruffe seurassani.
Mutta siinä oli aikamoinen dilemma, kun naapurihuoneesta alkoi kuulua ruoan valmistuksen ääniä. Kissoilla ei tuollista ongelmaa ole: heitä kiinnostaa vain ja ainoastaan oma napa.

After that fish-part, I went to bed. At that time Mika and my father went to sauna. I don't appreciate so much heat! Ruffe was lying with me. But he had obviously very bad problem, when there were sounds of food in neighbor room.
Cats don't have such dilemma. Because they care only of themselves...

TRäkqq...TouhotustaAnna touhusi ruokaa. Joulunahan sitä on vaikka minkälaista. Tietenkin aika monet ovat perinteisiä talonpoikaismurkinoita, joista minä en ainsakaan ihmeemmin välitä.
Ja Mika leikkasi kinkusta soveliaita viipaleita. Ilmeisesti aviomiehelle on omistettu kinkku.

My sister Anna made food. We had quite many very special dishes for this Christmas-time.
Very big thing is naturally the ham. This is very bad time for pigs. But only the ham is important now. Slaughterhouses have quite nasty problem with all other parts of pig,..

Auta armias jos kinkkua tippuuRuffe tarkkaili ruoan valmistusta. Hän odotti tosi tarkkana ihan kaikkea. Voi olla ihan varma siitä, ettei mikään tippuva ruoka ehdi koskettamaan lattiaa.

And Ruffe stares at it. There are certainly lovely smells. One really can see the only thought in  his mind: "drop it". Full ham would be the jackpot, but anything is better than nothing (and that he got).

Lähinna kinkkuaTuossa on sitten murkinat. Tai siis oikeastaan vain häviävän pienet näytteet niistä. Mikä on kannaltani ihan järkevää, koska syön aikamoisen vähän.

There are the foods. Or actually quite small samples of those.

Kaqnteleen swoitantoaTuuli osaa soittaa kannelta. Ilmeisesti se vaatii melkoista harjoittelua. Jokatapauksessa minä en osaa soittaa yhtään mitään.
Enkän osaa nuottejaan - enkä taida oikeastaan halutakaan. Kun en oikeastaan tarvitse sitä tietoa.
Siitä on myös kerrassaan valtaisa (232'552'264 tavua) video. Tietenkin se on HD-tasoa, mutta kuitenkin...

Tuuli can play this big concert-sized "kannel". And obviously rather well. I can not say, because I can't even read notes!
There are really huge file (232'552'264 bytes) of that. It's HD quality,n but really extremely huge.

Väsy iskiNyt Ruffe oli aika pahasti väsähtänyt. Hänellä on ilmeiksesti tapana mennä nukkumaan joskus yhdeksältä. Lähdimme pois suunnilleen yhdeltätoista, jolloin se aika oli Ruffelle onnettoman myöhäistä.

Ruffe goes sleeping at 9PM. Now it was very near to 11PM. He was clearly very tired. No problems, we were going away very soon.

PamkollonazKaikki on nyt hoidettu kuntoon. Nyt Mika saattoi huota helkpotuksesta.

Now Mika was very pleased! Everything was quite OK. There were several hours, so clearly huge problems could have happened.Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.


Back to main