Juhannus -97

Yritän tässä jotenkin selitellä Juhannusta. Mutta, eihän asiaa tarvitse ollenkaan selittää suomalaiselle - ulkomaalainen selitystä tarvitsee!
Erilaisten grillattujen ruokien syöminenhän on ymmärretty Juhannuksena kovin tärkeänä. No joo, kyllä pikkuisen.

Vielä tärkeämpää on raskas ryyppääminen. Sitä ei ihmeemmin harjoitettu...
Helmi-kattikin oli mukana. Ehkei aina oikein hengessä, mutta mukana...
Siskon pojalla on sentään vielä lievästi silmät auki. Sitten he menivät iltamyöhällä Seurasaareen - kokko oli tosi ihmeellinen juttu!


Juhannus 98

Nyt voi tietenkin hypätä juhannukseen -97. Tai sitten seuraavaan.

Sää juhannuksena oli ehkä pikkuisen koleahko - muttei todellakaan niin kolea kuin sääprofeetat olivat ennustelleet. Korkein lämpötila oli 27,2C (tuo ei tunnu erityisen järkevältä!), ja matalin 9,5C. Taivas oli kirkas. Tuulta oli oikeastaan ajoittain, silloin jopa runsaasti.

Ensimmäisessä kuvassa on jo jälkiruoka. Pääruokana meillä oli lohta (siis tosi iso sellainen). Ja alkuruokana - erittäin perinteisesti - erilaisia sillejä.

Tälläkertaa luonamme oli käymässä Heikki Hyötyniemi perheineen. Hän on serkkuni...

Kissoista mukana oli tälläkertaa Ökö. Aika hupaisaa, hän luuli, että olin lähtenyt Heikin mukana pois. Surkeata itkua! Mutta sitten kun kissitin sitä...

Ilmeisesti sen oikeampi nimi olisi "Harry Houdini". Nimittäin se tuntuu änkeytyvän ulos ihan ällistyttävän pienistä loukoista. Ilmeisesti pää on suurin ongelma, jos sen vain saa jotenkin läpi, niin kaikki loppu on ihan vain järjestelykysymys.

Heikin ja Sannan poika Elias oli innolla mukana touhussa!

Ja isä napsi innokkaasti kuvia. Ilmeisesti tämä on jonkinlainen isille tyypillinen tauti?

Juhannuspäivänä satoi. Ja lämpökin oli jossain 12-13C nurkilla. Eli tätä voi oikein hyvin pitää täytenä helvettinä sille kesämökilläkärvistelevälle pääosalla Suomen kansaa.


Juhannus -99

Hyppääminen edelliseen Juhannukseen käy tästä.

Aamulla (se tarkoittaa siis minun aamuani; puoleksipäiväksi siotä yleensä nimitetään) Ökö päätti, että eteisen maton alla on möskö. Tai että eteisen matto on mörkö. Hälläpä väliä, lopputulos tuollaisesta tarmonpurkauksesta oli kuitenkin ihan sama.

Ja nytpä pannaankin tähän eräänlainen Juhannuksen loppusumma. Siis ruumiit, joita Juhannuksena tuli;

Hupi aloitettiin kuohuviinillä. Tällä, jonka pulloa Ari katselee tarkkana. No, viinahan kiinnostaa aina teekkaria. Kuten pitääkin!

Ilma oli lämmin, kerrassaan lämmin. Onneksi silloin syönnin aikana aurinko ei paistanut suoraan, silloin minä en olisi tullutkaan.

Mika hoiteli grilliä. Näyttää nyt grillaavan maissintähkiä.

Homma aloitettiin syömällä kalaa. Graavia lohta. Sillejä. Savustettua siikaa. Salaattia. Uusia perunoita.

Pauli nassutti maissintähkää. Nykyisin hän suunnilleen vaatii sellaista suunnilleen aina torillakäydessään. Ja kyllä jenkeilläkin on jotain hyvää...

Tossapa on sitten melkoinen rasvapommi! Makkarassa sitä rasvaa riittää ja sipulikastikkeessakin sitä on melkomoisesti. Ja suolaakin on aikamoisen paljon. Mutta toisaalta, suolaahan menee hien mukana vaikka kuinka ja paljon. Että loppujenlopuksi en tiedäkään tuon epäterveelluisyydestä.

Murkinan jälkeen Pappa temmelsi tenavien kanssa. Edistää ainakin ruoansulatusta.

Syöminen loppu? Ehei, ei lähellekään. Ensin jäätelöä. Siinä oli tuoreita mansikoita ja grillattua banaania.

Raparperipiirakkaa! Kyllähän raparperiaika on melkein lopussa, mutta ei kuitenkaan ihan. Ja kyllä sekä Pauli että myös minä tykkäämme siitä.

Ja nytpä päästään oikein "pullaa ja kollaa" -osastoon. Boston-kakkua!

Grilli toimi ihan mukavasti juhannuskokkona. Siinä poltettiinkin kaikenlaisia pikkurisuja sun muuta sellaista.

Nillakin (niin, tämä on todellakin Nilla) tykkäsi olla mukana ihmisten touhussa. Eihän se tietenkään ollut mitenkään keskellä kaikkea, mutta siinä sivussa oli ihan mukavaa tarkkailla. Mutta sitten lopuksi oli ihan järkevää mennä johonkin rauhalliseen paikkaan nukkumaan. Mutta sinnekin tunki Mujusen Ari räiskimään salamalla! Eikö missään saa olla rauhassa mietiskelemässä maailman pahuutta?


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.