Pääsiäinen 2001

Easter 2001

Digitaalikamerani on osoittanut vakavia toimimattomuuden merkkejä. Tai oikeastaan se yrittää liikaakin: sillä on joitain ongelmia objektiivin vetämisessä suojaan. Siinä tapahtuu vain epätoivoista nytkytystä! Täytyy mitä ilmeisimmin viedä kamera huoltoon. Ja ilmeisesti vain toivoa ja rukoilla, ettei huoltoon mene kovin kamalasti aikaa.

My digital camera had some problems. It has to be repaired - I just hope, that It doesn't take much time!.

Palmusunnuntai

Palm Sunday

(8.4.2001) Virpominen on ilmeisesti kovin tärkeäksi koettu juttu. Ullättävää on se, että nyt jopa 'Suomen Kuvalehti' on tuominnut sen! Jopa he ovat pystyneet ymmärtämään. että se ei ole lähelläkään mitään perinnettä tai mitään. Tai lähinnä se on tietenkin jenkkiläistä halloweenia, samat krääsät on täällä! Muuten, tässä ovat säätiedot tuolta päivältä.

(April 8th, 2001) This virpominen "tradition" isn't actually such! There are two old Finnish traditions mixed. Actually not! Weather info.

Ja sitten olikin kiukuttelun vuoro. Kun mukana ei ollutkaan toivottua videota. Ja kun näin kauniilla ilmalla ei, ollut kuulemma oikein suotavaa olla sisällä.

And then he shoved his angryness. Because mother hasn't packed the correct video. And all other say, that isn't wise to be inside in glorious weather like this. Life is hard!


Ja digitaalikamera oli vaan rikki. Hinta-arviokin korjauksesta tuli vasta pääsiäisen jälkeen. Eli pääsiäisen kuvaaminen jäi pahasti väliin. Esimerkiksi meillä oli jonkinlaista sokeritonta luomu-mämmiä. Siitä olisi saanut tosiaankin helposti ulkomaisia kauhistuttavia kuvia: "kyllähän minä tiesin että Ssuomalaiset ovat kummallisia. Mutta en minä sentään odottanyt mitään noin pervoa". No, ehkäpä sitten ensivuonna.

Pääsiäisen lämpötilat: maksimi 14,3C; minimi -2,4C. Itseasiassa pääsiäispäivänä satoi lunta. No, eihän se ole missään tapauksessa poikkeuksellista. Tietenkin liikenne puuroutui aika massiivisesti. Mutta toisaalta porukka ajoi aika hitaasti: onnettomuuksaia tapahtui vaikka kuinka paljon, mutta ne olivat aika lieviä. Peltikorjaamot saivat varsinaisen joululahjan.

My digital camera was still broken! That repair-shop gave their estimation (roughly $200).. Ouch! But I've got to pay that awful sum; digital camera is really important for me. That estimation came after Easter, so naturally I didn't have the camera with me. So, no pictures.

I would have liked to take a picture of "mämmi". That's traditionally eaten during Easter. And mämmi really deserves a picture! Because no-one can believe, that someone can really eat that. Because it mostly looks like shit.

Temperatures in whole Easter-time were: maximum 14.2C (57.5F); minimum -2.4C (27.6F). Actually we had snow (that isn't exceptional thing then) in Easter day. That made quite hard traffic jams. But then people drove very slowly. There were quite many accidents, but no severe ones. Auto-repair shops have a new Christmas now.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.