Ullanlinnanmäki

Aamulla typerryttävän aikaisin vuorossa oli Ullanlinnanmäki: muistaakseni invataksi tuli klo 8:30!

YL (Ylioppilaskunnan Laulajat) lauloi siellä (1 507 250 tavua). Ei siis PK (Polyteknikkojen Kuoro). Kieltämättä PK:sta olisi wappuaamuna löytynyt hikisesti kvartetin verran laulajia. Siis laulukykyisiä.

Ja muutenkin kuorot eivät ole kovin hyvissä väleissä keskenään. YL:ssä pidetään PK:n porukkaa ylitaitellisina snobeina. Ja toiseen suuntaan ajatellaan taiteen myymistä rahasta.

I slept only a few hours! In the awful early morning it was time for Ullanlinnanmäki. Time for champagne and some music (1 507 250 bytes).

Homma tapahtuu Ursa ry:n tähtitornin luona. En tosiaankaan tiedä, käytetäänkö torniä yhtään mihinkään muuhun (valosaaste tekee nimittäin tähtihavainnot tosi hankaliksi). Ja eipä kukaan kuuntele puheita tässäkään.

Everything happens near the observation tower of local astronomical club.

Valkolakkeja on ihan kasapäin! Sitten myöhemmin päivällä lakittomien osuus kasvaa huomattavasti.

Hei. Tuo punainen iso ilmapallo on selvästi teekkaripallo. Ainakin väri on oikea eli tekniikanpunainen.

Students, that have made the matriculation exam can wear this black/white cap.

Technology students have that teassel. Look my cap!

Kyllä alemmat rinteetkin olivat suosiossa! Kun ylemmäs ei enää mitenkään mahtunut. Ja Esa Saarinen oli pystynyt huomaamaan, että kännyköitä oli käytetty hyotytarkoituksiin eli tuttujen löytämiseen.

The top of hill was full of people. So some stayed at lower places. A local philosopher, Esa Saarinen, noticed that everyone used cellular phones to find mates. Cellular phones are really common here, the Nokia company is from Finland.

Löytyihän sieltä joku tuttukin: Janne.

I finally found someone, I know: Janne Mörky.

Ja Ossi avacceineen.

And then someone else, too.

Ullanlinnanmäen vieressä on meri. Ja muutamankymmenen metrin takana on Harakan saari. Meri ei tee ilmastoa mitenkään hirvittävän lämpimäksi.

There is sea just beside this place. Very, very cold sea.

Aika isosta osasta musisointia vastasi RWBK (Retuperän WapaaBaloKunta). Ohessa on joitakin (yleisön pyynnöistä huolimatta) heidän taidepläjäyksiään. Anteeksi! Mukana oli parikin (eikun kolme) esimerkkiä:

Our student orchestra RWBK was there, too. They are more focused on quantity than quality... But here is some video clips of their art:


Nyt tuollaiset pöydät sun muut ovat kehittyneet yhä enemmän ja enemmän. Ensimmäisen Wappuni aikoihin täällä (parikymmentä vuotta sitten) niitä ei ollut ollenkaan. Oikeastaan silloin paikalla oli vain kasa viluisia teekkareita.

I started to visit there about twenty years ago (and I have missed it only two times (nasty surgical operations)). Then here were no tables or such. And nearly only technology students. We felt it as some kind of "must". Although sleeping would be much better thing.

Mörskyn Janne ihmettelee tässä tuomaani luomushampanjaa.

Janne Mörsky is looking my bio-champagne. Not sure, if that's good thing. But it contains alcohol, so it has to be good.

Poistuin sieltä pikkuisen ennen yhtätoista. Tämä taitaa olla suunnilleen ainoa päivä, jolloin invapallokauppiaat toimivat. Eli heillä on ihan pakko olla jokin muu työ!

Then I have to leave that place; my cab comes at 11AM.

This is probably the one and only day to sell balloons. So, they have to do rather big income...

Porukka alkoi piknikille alempana, missä oli kivasti tilaa ja tasainen maa. Tilanne olisi ollut huomattavasti hankalampi, jos olisi satanut. Silloin kaikki maa olisi ollut mutavellinä! Tai tullut lunta (niinkuin joskus on tapahtunut).

Maybe better to have pic-nic here. Because there's much more space. Luckily, no rain (or (as some years) snow).

Ja sitten invataksilla pois. Ja häpeäkseni minun on myönnettävä, että suunnilleen nukuin siinä! Valitsin tämän kolmesta, joista kahdessa nukuin.

Then home! I left my father at his place.

Really big effects with half a bottle of champagne! Because normally I hardly drink at all, that makes really something!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.