Miettelias kissasLumi puoli vuotta

Snow half year

No, on Lumi pikkuisen vanhempi, ehkäpä kuukautta enemmän.

Actually he is a bit older than that, maybe a month or so.


Kissat viettävät pääosan ajastaan nukkuen. Ehkäpä pennut eivät ihan niin paljoa, mutta kuitenkin. Jossain kirjassa oli lista laiskoista urhuksista. Verkosta löytyi iljetyslista.
 
Cats sleep really much. Especially adult cats. I have seen a list of the laziest creatures. "Normal" cat score easily. Of course the slot takes the top. But the list of ugliest creatures

Aamulla on sitten kerrassaan erinomainen riehumisaika. Olli on nimittäin aamulla nimittäin virkistäytynyt kunnolla. Siitä on vaikeaa sanoa, mitä Lumi yöllä touhuaa, luultavasti kuitenkin nukkuu. Isoin ongelma on tietenkin Ollin saaminen pystyyn. Siinä asetutaan makaamaan rinnan päälle ja nuollaan partaa. Se toimii erittäin hyvin.

First riot of the day is during breakfast. Then Olli is really full of life. The only problem is getting Olli awake. Lying on Olli's breast and licking his beard. That works usually very nicely.

Lumia kiusaamistaAikanaan Ökö oli vaikuttunut tosi eläväiseltä Helmiin verrattuna. Nyt Ökö vaikuttaa ihan samanlaiselta  matroonalta. No jaa, ollessani tietokoneellani (eli suunnilleen aina) Ökö on tosi tiukasti makaamassa tietokoneen edessä. Lumen uusin vimpsautus on astiakaappi. Tuossa on asian korjaus.

Ökö was once really full of life. Much more than Helmi. But now she is so "rigid" compared to Snow. Ökö wants to be near me. I'm most of day at my computer. Lumi uses his full force towards the cupboard.


Ihana öpaikkaVaikuttaa siltä, että Ökö on "opettanut" osaamiaan temppuja Lumille. Urahduksia ja naukauksia innokkaalle oppilaalle. Mutta eihän mitään tuollaista tapahdu.

It seems, that Ökö had taught some very basic things. But cats don't do that.


Hyvä paikka  nukkuaAika tärkeä aika on iltapäivällä, jolloin se nukkuu kissapuussa. Ensialkuun on oikein kivaa katsella elämää ulkona. Ja siitä sitten nukahtaa.
Tuo on oikeastaan ihan tyypillistä käytöstä kissoille. Eivät ne oikeastaan ulos halua (ei ainakaan näin kammottavalla ilmalla).

Cats love to sleep! Naturally they want to look out. But sometimes that isn't possible...


Tuossa saa ollaNoin  edi saa!Päivällisaikaan onkin päivän tärkein riehumisaika. Pöydän vieressä on ihan suotavaa olla. Mutta pöydällä on erittäin tuhmaa olla.

The dinner-time is clearly time to make proper riot. It's quite good thing to sit beside table. But on table isn't good to be!


Tuonne lelut menevatOllin nukkumaanmeno vie aikamoisesti (yli puoli tuntia) aikaa. Silloin on hieno aika touhottaa kaikenlaista.
Esimerkiksi lattiakaivoon menevät ihan  väistämättä vaahtomuovisen leikkipallon. Kuivana se on ihastuttavan kepeä lelu. Märkänä aika onneton - suorastaan iljettävä. Nyt se on vaaleanpunainen.
Sitten Olli menee makuuhuoneeseen. Siinä on tosiaankin helppoa luikahtaa. Mutta toisaalta laserpointerin valotäplän perässä humpsahtaa ulos. Myöhemmin yöllä hän kyllä pystyy pompsaisemaan myöhemmin sinne.

It takes really much time, when Olli goes to bed (half an hour) His toy is in floor drain (that pink thing).
I don't like, when is in my bedroom. But he can jump there!

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to main page.