LumikideLumikide

Snowcrystal

Lumi ja Ökö.
Snow and Ökö.


Lumikide (Lumi lyhyesti) on rodultaan ihan tavallinen maatiainen. Olin jo aiemmin ajatellut rotukissaa, nimenomaan ocicat-rotua. Mutta se jäi.
Ensimmäisenä lokakuuta sain hommattua itselleni tällaisen ihanan kissan. Se oli syntynyt 28.5.2010.

Snowcrystal (Snow for short) is just very ordinary cat. Actually I thought some very very special breed-cat, ocicat. But no!
At October 1st, 2010, I got this lovely cat. She  was born at May 28th, 2010.

Synttarit:

Birthdays:

Valo näkyy läpiLumi on ihan kokonaan valkoinen. Paitsi yksi asia: korvat ovat vaaleanpunaiset. Korvissa on tosiaankin valtavan tiuha verisuonitus. Sen asian olen oppinut jostain Agatha Christien dekkarista. Niin tai elefantit jäähdyttävät vertaan valtaisilla korvillaan.

Snow is totally white. Except one place: his ears. They are extremely pink. Because there are very much veins. And a lot of blood.

eI N OISTA EROTASiinä niitä oliPentuihmisellä oli kaksi valkeaa poikaa. Ne eivät tosiaankaan poikkea toisistaan mitenkään. Epäilemättä jokin ero on, mutta minä en ainakaan erota! Siis saattaa olla, että toinen oli himppasen aktiisempi. Sen minä otin!

There were two white lovely boy-kittens. I can't see any clear difference between them. Maybe one was a bit more active? Anyway I took that...

Liika on aina liikaaVITUTTAAPerusideana oli hommata seuraa Ökölle. Mutta Ökö ei taida oikeastaan ihmeemmin arvostaa asiaa. Ensimmäisenä päivänä oli aikamoinen keskinäinen kauhu.  Nyt toisena päivänä on saavutettu jo harmoninen rauha.
Nyt hän halusi pois sylistäni. On äärettömän tärkeää jatkaa tutkimusretkeilyä. Ihan aluksi, ensimmäisenä päivänä, se hiipi pitkin seiniä. Mutta sitten se ryntäili ympäriinsä. Ja naukul. Ihan samalla tavalla, menee asiat hyvin tai huonosti.

The very main idea was getting a buddy for Ökö. But actually she wasn't so thrilled about the situation. At first can be called as MAD. But at second day, some kind of harmony was here.
Bow she wants away from my lap. Because expeditions are very important now. Very first day, she was very careful. But next day everything was rHis very first trip was to Klaukkala. My sister lives there.unning. And small meows all the time. But everything sounded just same. Just "good day" or "I'm in bad trouble".

Lumen ihan ensimmäinen reissu suuntautui siskoni luo Klaukkallaan. Siellä tuo pikkupirpana hukutettiin hellantuuteliksiin...

His very first trip was to Klaukkala. My sister lives there.

Niinkuin kissat ainaTietokoneiden vieressä on tyypillisesti Ökön oma paikka. Mutta hän tosin väistyy ihan välittömästi Lumen tieltä.

Very typically Ökö lies here. But she gives  immediately space for Lumi.

Lumia piti yrittää saada totutettua ulkoiluun:

Snow must be trained to trips outside:

Krooh-pyyhIhana paikkaKissapuu on muodostunut sille kerrassaan luonnolliseksi paikaksi näin ensimmäisinä päivinä. Ja siihenhän se on tarkoitettukin. Siinä on hyvä maata iltapäivällä ja kerätä voimia päivällisriehuntaan. Kukaan  ei häiritse.

He loves to lie in the "cat-tree" (and it has been intended for just that). He had learned that in  just few days. Lying there every afternoon and saving strength for dinner-riot...


Tuo on  kivaaKraanasta tuleva vesi on ihan loputtoman ihana juttu. Aikanaan sekä Helmi että Ökö tykkäsivät siitä.
Kun panen veden  virtaamaan suihkun kautta, loppuu vedentulo hanasta. Sen jälkeen Lumi ihmettelee, miksei vettä. Tiirailee kraanan alla, missä vika on. Sitten näytän, ettei vikaa ole. Tosin meillä on sitten  erittäin märkä kissa. Tulee lähinnä mieleen joku Aku Ankka -lehden kansi.

Earlier both Helmi and Ökö loved this. Why to watch boring telly, when here is this lovely live thing.
When  I use the shower there, water stop to run from faucet. Lumi is really worried: is there some problem? He looks into the faucet. Then I lwt the water run. And we have then one very wet pussy...


Noin käy typöeryksilleVedellä leikkiminen tuottaa luonnollisesti aika märän kissan. Sen näkee oikein hyvin näistä erittäin märistä tassunjäljistä.

As You can see, he is quite wet.


Sitten tuotaKeittiön lavuaarin vettä on tietenkin juotava myös. Onhan se tietenkin ihan eri juttu.
Lumella on ihan anorrektisten supermallin ruokavalio: ämpärillinen vettä ja voileipäkeksi.
Liiallisella kraanaveden juomisella on huonot puolensa: vatsaan pääsee aika paljon ilmaa. Jolloin arvokkaasti paikoillaan istuva katti röyntäisee.

In  kitchen, the water is clearly very different thing.

Lumi & Ökö

MakuuhuoneeseenYöllä menen nukkumaan makuuhuoneeseeni. Aika usein Ökö luikahtaa mukanani. Lumi ei, mutta hänellä alkaa voimallinen kaipaus sinne. Se ilmenee onnettoman pienenä naukumisena. Eihän tuonkokoiseen kissaan mahdu mitään kovin vaikuttavaa ääntä. Ökölle tuollainen naukuminen muodostaa vaikean dilemman: aikuisen kissan täytyy tietenkin auttaa, mutta olisi ilmeisesti kivempaa, jos tuollainen mieliharmi jää ulos.
Mutta Lumilla on ihan käytännöllinen  tapa: se nimittäin pyrkii hyppäämään suoraan makuuhuoneeseeni. Tuossa ylhäällä on nimittäin lasiton paikka.  Se on tietenkin valtavan korkealla. Ihmiselle tuo vastaisi pompsaisua taloni katolle. Mutta katille tuo ei ole ongelma. Ei se tietenkään onnistu ihan ensimmäisellä kerralla.
Mutta sitten alastullessa saattaa osua kädensijaan. Nyt tämän hommelin hoitaa lankahaka.

At night I go to my bedroom. Very often Ökö slips in. Snow usually doesn't. But later at night he wants in. So, he starts meows. But very big things can't fill in to such small creature.
That's rather big dilemma for Ökö. You know, big cats should help small ones.
But Snow has own very original way to do things. He jumps in! Of course, that's really high. But cats can jump very big heights.
Naturally he can't jump immediately there. On the way down, he could hit door-handle. And open door that way. This small hook fixes all.


Kiva pikkz< tarkkaill<aTuolla on oikeastaan kerrassaan ihan kivaa plösöttää. Tuolla olohuoneen puolella oli kuitenkin niin kiinnostavaa. Eli ei ollut mitään ideaa pompsahtaa makuuhuoneseen.

You can see the expression on his face. This is clearly extremely nice place to watch. There are just no idea jumping to bedroom. But there's only Olli.


Tuo toimiiAamulla Olli pitäisi saada pystyyn. Onhan nyt vuorossa äärimmäisen tärkeä aamuriehunta. Kelloradio (tai oikeastaan se on CD-soitin) on jo yrittänyt  "Nauravalla kulkurilla". Mutta Lumi asettuu röhöttämään rinnan päälle ja samanaikaisesti nuolee Ollin partaa. Se toimii!

Olli must be get up in the morning then is the most impoetant morning riot.
The alarm clock (actually it's a CD-player, with this) had tried.
Now he had made very nice and functional way. He lies on my breast and licks my beard. That works!

Kaapi ntuhoafa estinNyt astiakaapin avaaminen edellyttää myös tuon narun poistamista. Se on niin monimutkainen  juttu, etteivät kissojen älynlahjat pysty moiseen.

Now opening this cupboard requires removing those ropes. Cats are way much more stupid to understand it (or maybe so intelligent, that they don't care).


Lumi kävi myös jumpassa.

Snow visted in  gym, too.

OvelaaLumi yritti ovelasti livahtaa avustajani Helenan mukaan. Mutta harvoissa laukuissa on kuitenkaan tuollaista häntää...

Lumi was really sneaky. This was clever way to get my assistant. But not very many bags have tail...


Lumi leikattiin Perkkaalla huhtikuun lopulla.

Snow was castrated at end April.


Miksi Lumikide?
Why Snowcrystal?

Aiemmin minulla oli Helmi-niminen kissa. Eli on ihan luonnollista nimetä poikakissa nimellä "Heikki" "Helmi ja Heikki" -sarjakuvan mukaan.
Mutta kuulemma ihmisen nimi ei ole sopivaa. Värin perustella "Lumi" on erittäin sovelias. "Lumipallo" olisi erittäin sovelias pennunpyöreydelle. Mutta nyt se on lähinnä rimppakinttu. "Lumikide" on silloin oikein sovelias

Earlier I had a cat named Helmi. Finnish version of "Blondie"-cartoon is "Helmi ja Heikki". Heikki is in English "Dagwood Bumstead", by the way.
But I heard, that isn't suitable to give humans name for cat. "Snow" is very suitable name. "Snowball" would be suitable but now "Snowcrystall" is much better.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to main page.