Nilla

Perjantaina 21.9.2001 vanhempieni kissa Nilla jouduttiin nukuttamaan. Sen munuaiset olivat oikeastaan täysin tuhoutuneet. Ja olihan se jo aika iäkäskin: 16,5 vuotta.

Täytyy kuitenkin sanoa, että sillä on ollut äärimmäisen hyvä elämä. Se on ollut oikeastaan täysin ulkokissana. Lisäksi se hallitsi ja vallitsi (sekä kissoja että koiria) valtaisan laajaa aluetta yksinvaltiaasti. Tuossa kuvassa ei oikein näy, kuinka valtavan iso hän todellakin on.

Ja muista vielä tarkennukseksi. Hän ei ole kumpikaan omista kissoistani. Helmi plösöttää tuossa lämpimän modemini päällä ja Ökö on ilmeisesti keittiössä touhuamassa.

At Friday September 21st, 2001 my parents' cat Nilla was put to sleep. His kidneys were quite gone. And he was rather old: 16.5 years.

One must say, that he had really extremely good life. Totally outside, nice places to eat & sleep. And really huge area (both cats (naturally) and dogs (those, too)) to reign as absolute monarch.

Remember, that's my parents' cat. My own ones are here: Helmi sleeps on warm modem, and Ökö does something in my kitchen.

Pappa haki minut autolla kolmen maissa.

My father fetched me at 3PM.

Ihan lopussa Nilla kyyhötti omppupuiden alla olevassa nurmikossa. Oikeastaan ihan sopivaa, että syksy oli lämmin ja lähes sateeton. Kuulemma voi jopä nähdä hänen tekemänsä painauman nurmikossa.

At very last times he was here under apple trees. Always at the same place. Real luck that this autumn was really warm and dry.

Pääruoaksi oli burgundinpataa. Ja ei, sitä ei todellakaan ole tehty itse. Se on peräisin eräästä työmaaruokalasta. Burgundinpata on tismalleen sovelias ruoka ruokaloihin. Koska sitä pitää kypsyttää liedellä tuntitolkulla. Ruokaloissa on aikaa justiinsa tähän vaikka kuinka.

As main course we had Beef Burgundy.

Tenavilla oli ihan oma pikkupöytä.

Kids had their own table.

Sitten kakkuja. Tuossa edessä on "omenapullaa". Ja taaempana on kermaavaahdolla päällystetty kääretorttu.

Then some cakes. Near You is one made apples. We call it as apple-bun. One can put into it rather big variety of stuff. Then at back there is a roll cake. It has some whipped cream and grapes on it.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.