Ilmastointi

Air-connditioning

Tässä se vekotin sitten on. Sen tyyppi oli AMD-67E. Markkinoinnissa valmistaja on Honeywell. Todellinen valmistaja on kuitenkin Duracraft.

Asuntoni suurin ongelma on oikeastaan Aurinko. Siis kesällä. Huoneistossani on silloin yksinkertaisesti tukahduttavan kuumaa! Siis oikeastaan ongelma on ihan kokonaan minun: kirurgiset operaatiot ruumiin lämmönsäätelyn lähistöllä eivät ainakaan auta.

Ilmastointihärveli tuo mukanaan ratkaisun. Se on oikeastaan jääkaapin koneisto, joka jäähdyttää ympäristöä.

Here it is. Quite big (and heavy) thing.

The biggest problem of my apartment is actually external: the Sun! It makes my place really scorching hot. This is really problem of me. Earlier I had just no problems with heat. But surgical operations near my temperature control central...

Then the help is an air-conditioning unit. That is actually a sort of fridge. Turned over.

Not very typical thing here. Much bigger problem here is frost, really huge one. That happens nearly every year.

Yrjöllä on käsissä on ilman poistoputki. Putkea ei koskaan näytetä mainoksissa tai missään. Se on nimittäin aika tyrmistyttävä kooltaan. Mutta jotain kautta on kuuma ilma poistettava! Mutta yläikkuna oli oikein erinomainen paikka sille.

Alunperin olin menossa ulkoilemaan Hindrekin kanssa. Mutta nyt hän olikin erinomainen asennusapu: häkkyrä ei todellakaan ollut mitenkään kevyt!

Then comes installing of that thing. Yrjö in holding excess air tube. One doesn't see this this in ads, because this thing is the very hard part of everything. But one has to put waste (this time it is heat, very clean waste-product) somewhere.

Originally I was going to have some sort of short trip with Hindrek. But I could use him as help in the installing process. As You can clearly see, this unit isn't very light!

Tuolla pöydän päässä on oikein erinomainen paikka sille. Oikeastaan kerrassaan erinomainen paikka: minä vietän pääosan ajastani juuri tuossa. Ja lisäksi tietokoneet tuottavat varmaankin suurimman määrän lämpöä täällä. No joo, Aurinko on tietenkin oikeastaan pahin!

Olin ajatellut, että mahdollisesti erinomainen paikka olisi makuuhuome. Mutta se ajatus hävisi välittömästi sen jälkeen kun vekotin pantiin käyntiin: melkoinen mekkala.

Toinen ongelma on tietenkin vekottimen tuottama valtaisa määrä vettä. Ihan yksinkertainen fysikaalinen juttu: kylmempi ilma on yksinkertaisesti kuivempaa.

Now it's there. Near to the worst origin of heat: my three computers (actually they aren't the worst, the Sun is). Then I use much of my time with these (doing for instance pages like this).

Originally I thought, that my bed-room would be ideal place for it. But then I heard it's noise. Not in bed-room!

Another bad thing is the excessive amount water, that produces. Okay, quite elementary physics, that hotter air case have more water. But that much!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Rautakiskosivulle.

Takaisin pääsivulle.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Guest book

Back to my flat

Back to mainpage.