Töllö

Telly

Sain hommattua upean uuden telkkarin (siis 10.3.2003). Siis telkkarihan on äärimmäisen tärkeä juttu minulle. Töllään sitä aika valtaisia määriä päivässä. Tai oikeastaan telkkari on päällä ja minä teen jotain tietokoneella.

Oikeastaan tämä on aikamoista luksusta:

Mutta itseasiassa maksoin ihan kohtuullisen järjellisen hinnan: kun ajattelee ominaisuuksia, niin oikeastaan sain sen melko edullisesti.

I had a new telly March 10th, 2003. And that's quite enormous beast, 36".

That's really important thing for me. Because I watch it so much. Or actually I don't watch it actively. I do things in my computers. And TV in on.

By the way: the type was Sony KV-36FS76E.

Puolenpäivän aikoihin se sitten tuli. Ja touhua riitti vaikka kuinka ennen tätä vaihetta. Esimerkiksi telkkarin laatikko oli niin valtaisa, ettei se mitenkään mahtunut hissiin.

Sittenkun laatikko oli purettu alakerrassa, itse telkkari saatiin kyllä yksinään mahtumaan.

And here comes the actual telly. And I can assure, that it was really. Because that package was too big for my elevator

Ja sitten se piti saada jotenkin pöydälle. Ja kun painoa riitti... Ja se on selkeästi tämän telkkarin suurin haittapuoli.

Painoa on nimittäin 91 kiloa! Ilmeisesti se kertyy lähinnä yksinkertaisesti kuvaruudun lasimassasta: se on useampia senttejä paksu.

The main problem is very simple: weight. 91 kg. And in ponds that is about 200! Ouch!!

Aika seksikäs ominaisuus! Se ryökäle näyttää tällaisen kokoomakuvat 12 ensimmäisestä kanavasta. Ja seuraavistakin, jos niitä vain olisi. Kun telkkari on sisäisesti tehty digitaalitekniikalla, ovat tuollaiset ihmeet mahdollisia.

Eräänlaisena "neitsytleffana" oli sitter Star Wars II. Siinä riitti räiskettä! Ja kun aika huomattava osa leffaa oli tehty digitaaliteksiikalla, se sopi oikein kivasti.

Sexy thing: showing 12 first channels together. Actually that has just no real meaning: because four first ones are it!

By the way "maiden-movie" was "Star Wars II". Very suitable.


4.4.2009 Oli sitten uuden telkkarin aika. Tuo edellinen oli alkanut nirppailemaan, se nimittäin sammui ihan satunnaisesti. Vaikuttaa siltä, että ongelma voimistui huonelämmön kasvaessa. Viittaa siis selvästi heikkolaatuiseen juotokseen.
Teknisesti voisi todeta, että nyt on  saavutettu "kylpyammekäyrän" loppupää. Huoltotarve nousee erittäin rajusti. Ja noita kmun ei ihmeemmin huolleta! Aikamoisen epäekologista touhua!
Uusi telkkari on 46". Siis 10" isompi kuin edellinen.

June 4th, 2009. Now it was the time for new television. The old one has some kind of errors lately. Very probably some sort of soldering problem. Today there aren't any service. Not anyway for older models. Really very un-ecological!
The new telly is 46", 10" bigger than the previous one.

Ihan ensimmäisenä vanha telkkari piti jotenkin saada pois. Siitä ei valitettavasti ole kuvia. Mutta 91 kiloa edellyttää melkoista painonnostajaa. Ei tuo uusikaa ihan kevyt ole: 29kg, mutta kyllä se on keijukainen edelliseen verrattuna.

First thing was getting the old telly away. I'm very sorry, but I don't have any pictures of that. Because that weights 91kg (=200lb). Naturally new telly isn't light (29kg = 64lb).But it's really fairy compared.

Ensin täytyy maksaaIhan ensimmäisenä minun täytyi maksaa vekotin. Sen hinta on tullut alas melkoisesti.

First thing was paying for it. I used paying through Internet. And printed a receipt of it. Paying through Internet has been very popular thing here.


Karmean kokoinen looda
Asentajat on ihan hyvä panna mukaanOn  oikeastaan ihan järkevää panna jonkinlaiset asentajat mukaan. He nimittäin tietävät, miten asia oikeastaan tehdään. Muutoin vekottimen kanssa saa turhautettua itsensä tosi perusteellisesti.

Quite wise thing to send installers with telly. Because they know exactly what to do. Otherwise that would be quite frustrating thing.


Kuvakehyksenä toimiminen on kivaaTelkkari osaa toimia myös digitaalisena kuvakehyksenä. Tässä on eri Wapuistani tehty kooste. Suunnilleen 700 kuvaa!

That thing works nicely as digital frame, too. This is picture series of Wappu. Something like 700 pictures.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Rautakiskosivulle.

Takaisin pääsivulle.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Guest book

Back to my flat

Back to mainpage.