Ti8etyö vie vuosiz<aItäkeskus

Kehällä tehdän vielä tietöitä ilmeisesti vielä useamman vuoden ajan. Samaan aikaan siinä paikassa on täysi liikenne. Se on aikamoinen temppu tehdä.
Lisäksi operaatio on valtaisan suuri: iso moottoritie pannaan tunneliin noin kilometrin osalta.

There are very huge road jobs near me. And there are all the time very big traffic.


Tuonne tulinIlmeisesti Itäkeskus on vanhin ja suurin kauppakeskuksista. Sitä on laajennettu aikojen mittaan eri suuntiin. Lopputulos on aika sekava!
Itseasiassa tarkasteltaessa kaupoissa käyvää väkeä, arabian kieli on aika tärkeä täällä. Ja ilmeisesti vaikuttaa, että täkäläinen versio islamista on erittäin ankara ja sulkeutunut: Nämä islamilaiset naiset liikkuvat vain keskenään (ynnä valtaisan lapsilauman kanssa). Saatan  vaikkuttaa rasistilta, kun en oikein tykkää siitä: he ovat tulleet tänne, joten on heidän tehtävänsä sopeutua tänne.

This place is called "Itäkeskus": That means "eastern center". It's biggest and oldest of the shopping malls. Actually there have been quite frequent renovations. That means, it's not very clear. I got lost several times!
Then the audience in there was rather untypical. Because the audience is rather heavily Arabic origin. And extremely strict discipline. They are only with each other. Maybe this is a bit racist opinion, but they came here. So, they should take our culture!

Nassikat tykkääKuka tuommosias olxtaaNassikoille on tuollainen kiva pomppimishärveli. Siinä on trampoliini ja jonkinlaisia kuminaruja. Yhteisvaikuksen ansiosta pomppaa kerrassaan korkealle.
Kerrassaan karmistuttavia kissapatsaita. Kyllähän minä kaikenlaisista kissa-aiheisista vemputtimista pidän, mutta tässä taitaa äärilaita tulla jo vastaan!

This trampoline-thing is for kids. There are trampoline and some rubber ropes. One could jump really high with them.
I like cat-stuff. But this is really too much.

HerkkuaKonvehteja! Ja heillä oli myös sokerittomia, kolmeakin lajia.

Assorted chocolates! And three of them are diet. Really nice thing.

IhanuusxLuulin, dettä se oli mennyt pödersilleenAikamoisen ihania pähkinöitä. Ja tämä kauppa oli ihan pullollaan niitä.
Torilla oli Kartanon Leipä. Se ei ollut mennytkään persiilleen. Mutta heillä ei ollutkaan haluamiani rahkapiirakoita.

Nuts! I just love them.
This bakery (Kartanon Leipä) used to be at market-place near me. But not for long time.

Ei i nnosxtaTorilla oli tuollainen patsas. Minä kyllä pidän abstraktista taiteesta, mutta tuosta hirvityksestä en  tykkää.

Usually I like abstract art. Bot not this!

IltavälipalaIltavälipalakseni hommasin nyt vattuja. Aiemmin hommasin yleensä pensasmustikoita.

Usually I take blueberries for evening (8PM, that is). But this time it was raspberries.

Hyi helkkariuSiellä oli myös jonkinlainen luontaistuotekauppa. Joka oli oikeastaan ihan tyhjä. On tietenkin aika rumaa toivottaa jollekin kauppiaalle huonoa menestystä. Mutta tässä tapauksessa se on ihan paikallaan.

It's not very courteous to wish bad luck to some shop. But in this case I do so. Because this shop contains only "natural" things. Disgusting idea. Shouldn't we do everything as well as possible (this is very boring engineer opinion). Because everything comes from earth (okay, few hundred pounds from moon).
But this shop was luckily quite empty.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to main page.