Kalevan maljaKalevan Kisat 2009

Finnish National Athletic Championship Games 2009

Tänävuonna ne olivat Leppävaaran urheilukentällä. Ja oikeastaan miksei: Espoossa on 238'244 asukasta (siitähän saisi helposti tusinan kaupunkeja). Leppävaaran aluekeskuksessa on 58'000 asukasta (ehkäpä pikkuisen enemmänkin). Siis huomattavasti enemmän kuin joidenkin periferiassa sijaitsevien tuppu"kaupunkien".
Tuossa on kuva varsinaisesta Kalevan Maljasta, josta siis tapellaan. Hupaisaa, että kuva on "vanhan" kentän ajalta. Nyt pinnan väri on sinivalkoiuen. Värejä on tuunattu taatusti pitkään, jotta ne ovat lippumme värit. Pinnan materiaali on Pekingin Olympialaisisa käytettyä (ja erittäin voimallisesti mainostettua) Mondoa, josta järjestäjät ovat kerrassaan ylpeitä.

These games were held here, very near my place.Very sensible thing, because most of population is just here!
This picture is from the "old" surface. Colors now are of the ones in our flag: blue (just that shade) and white (not very totally white, because that's very hard to keep clean). And material is Mondo. I'm not so sure, if that's so special (But as You surely know, idiot is not who asks money, but who pays it).
Autot ovat tgärekeitäAutot ovat nykyään tosi tärkeitä. Ja suomalaiset eivät oikein menesty kestävyyslajeissa. Mahtaakohan asioilla olla yhteyttä...

There were really huge parking places. They want cars as close to stadium as possible. Today we haven't any Paavo Nurmi (very classical quiz question is very simple: how many times he was on podium at Olympic games and answer is never, because such wasn't used then),Hannes Kolehmainen, or Ville Ritola. Maybe there is some kind of connection...

Jollain niitöäkin pirtää rauhoittaaJo on hämyhäkinvermkkoNassikoille oli järjestetty jonkinlaista hupia. Pääidea oli se, että nassikat olisivat poissa vanhempien jaloista.

Kids had some fun, too. Then parents can watch, what happened in track & field.

Ei kivaaNo, tuo pilvi ei satanut, vaikka se uhkaavalta näyttääkin . Mutta kyllä sitä vettäkin tuli!

This cloud looks really very bad! But this one didn't rain a bit. Other clouds did that...


On ko tuo lopullinen?Onko nuo katsomorakennelmat lopullisia vai väliaikaisia.

Are these to be here always? Or not?

KatsxomossaPääsimme lopulta katsomoon. Olin oikeastaan aika pettynyt siihen, ettei katsomoa oltu katettu yhtään mitenkään. Ja liput eivät olleet varsinaisesti halpoja.
Ja sitten myöhemmin katsomoon tunki väkeä, joka ei sinne tosiaankaan kuulunut. Mielestäni olin ostanut lipun sinne.

Now we are here at stand. There was one special place for handicapped. But there was no roof. And we had some rain in the Sunday when I attended there. Not very nice thing.
Another problem was, that there were no ticket-collector. So, anyone can come there. Another not very nice thing!


HYankzalaa!!
Ensin miehet, sitten NaisetEnsin oli miesten aidat (yritin ottaa kuvia siitä, mutta aika heikolla menestyksellä). Sitten pieni säätö ja vuorossa oli Naisten.

Hurdles, 400 meters. First men. Then woman. But those must be adjusted to lower height (men 400 meters 91.4 cm, for women 76.2cm). Goodbye equality!

PääjoukkoNaisten 10'000 metriä oli varsinainen esitys. Tämä kuva on otettu suunnilleen 50 metrin päässä lähdöstä. Mutta johtaja (Annemari Sandell-Hyvärinen) on jo häippäissyt. Hän oli täysin toista luokkaa kuin kaikki muut. Toi lähinnä mieleen Michael Schumacherin. Koko kilpailu oli oikeastaan ihan järjetön, koska hän oli täysin ylivoimainen. Paras rupuista yritti kilpailla hänen kanssaan jäätyään kierroksen. Ei onnistunut...

Aika surkea oloLoppupuolella tuli vettä aikamoisen ankarasti. Tässä vaiheessa päälläni on kyllä sadeviitta, mutta allaolevat vaatteet ovat kastuneet aika perusteellisesti.

Now there were rain. Very nasty thing! And I'm really tired. So, I must leave from there quite soon.

Oikieastaan kiin nosxtava vemkotinKeihäs (ja heittoihmeet  muutenkin) kuljetettiin jonkinlaisella kauko-ohjattavalla vipeltäjällä.'

All "throwing objects" (discus and javelin this day) are brought back by a remote controlled thing.
Javelin is very special thing in Finland,

Kovaäänistäö prot3estoli8ntiaÖköä otti aika ankarasti aivoon (ei se sentään noin paholaismainen ollut), kun tulin kotiin ja sulkeuduin heti makuuhuoneeseeni. Mutta olin aikamoisen väsynyt. Ja märkä. Ja selkä oli perhanan kipeä...

Flash gives really devilish look for cat.
When I came home, Ökö wanted, that I should pet her. But I went nearly immediately to my bedroom. Because I was quite wet and tied. And my back was really awfully sore. Ökö made quite loud protests...


ossss
Ihan surkeastgi kesken!
I'm still doing this!

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.