KivaaKonditoria

Confectionary


Tällainen hävityksen kauhistus odotti minua aamulla. Kaikki tuoksui Lumen mielestä kerrassaan ihanalta. Mutta auki sai vain koirien namuja. Mutta ne ovat kissojen mielestä aika surkeaa kamaa.

There was this quite awful mess in the morning. Made by Snow. But he found nothing. Because there are mostly dog-candies. And cats simply hate them.


Ihanuuksien valmisteluaPullataikinaan pannan nyt jauhoa. Tämä resepti on ihan näiltä sivuilta. Se on oikeastaan täysin sokeriton. Eikä mitenkään erityisen makeaa, koska olen tottunut vähemmän makeaan.

My personal assistant makes buns. Because I have diabetes (Type I), those must be rather special. As sweetener, works fructose.
Actually my own recipes are not sweet at all. I'm used to it.


Innokas auttajaTodellakin äärettömän yli-innostunut leivonta-avustaja. Tässä häntä nostetaan lavuaarista pois suunnilleen 20. kertaa. Jonneka hän kiipeää suunnilleen heti lattialle jouduttuaan.

Snow was really eager assistant. But Helena wasn't very eager to Snows eagerness.


Toiista päiv ää joTäällä on ollut jo parisen päivää lunta.  Ja kyllä se vielä pysyy useampia päiviä. Kirjoittaessani tätä klo 22, on lämpötila -7,1°C (=19,2°F). Niillä nurkin lämpötila on ollut koko päivän. Ero tavalliseen nähden on -4,5°C (=23.9°F).

We had really quite much snow. I think, we have had it for two days. And it will be here for few days. I wrote this at 10PM. Then the temperature was -7,1°C (=19,2°F). Quite much colder than usually -4,5°C (=23.9°F).

Konditoria on alhaalaTuon asuintornin (20 kerrosta) alakertaan on avattu konditoria. Itseasiassa tänään. Se on osa ketjua, mutta se on luultavasti ihan hyvä juttu.
Vielä ei sokerittomia tuotteita ollut ollenkaan. Mutta uskoakseni ruikuttamiseni toimii ihan kohta.

At very ground floor of this skyscraper (okay, only 20 floors) has been opened a confectionery. Actually today.
And they didn't have any diet-products. But probably they will have some soon...


Limppa oln gtärkeääLimpat ovat äärettömän tärkeä juttu. Nämä ovat ihan selv ästi sekoiluja, siis ihmisiin verrattuna pöpilän erittäin suljetulta osastolta.

I really like soft drinks. Mainly Coke Light, but sometimes these pervert ones are just nice.


Aika onnetontaKaupassa oli myös kukkasia. No, eipä niiden laatua voi ihmeemmin hurrata. Mitä ilmeisimmin se on ihan täysin henkilökunnan harrastuneisuudesta kiinni.

There were some flowers. But those don't look very good. Because someone from the shop who is interested does the thing. And now there aren't such.


Yl,ämäkiPalasimme Lintuvaarantietä myöten. Toisella mahdollisella reitillä on kaksi erittäin jyrkkää mäkeä. Niissä oleva hiekoitushiekka on myrkkyä pyörätuolille.

At Winter-time I use this hill. There are two very steep hills. This hill is much longer. So, easier.


Voitelu tekdee kmzauniin pinnanParikymmentä minuuttiaPullien päälle voidellaan munaa. Se tekee kerrassaan kauniin pinnan.
Hedelmäsokeri vaatii pikkuisen matalamman lämpötilan paistoon. Muutoin leipomuksista tulee aikamoisen tummia luomuksia. Ehkäpä kymmenen minuutin kohdalla alkaa ihana pullantuoksu leijua ympäri asuntoa. Kaardemumman ihana haiso!

When were at home, it was time to bake buns. First buns had layer egg (white and yellow mixed together). That makes nice and smooth surface.
Fructose needs a little bit lower temperature. Otherwise everything will be quite dark. At ten minutes, lovely aroma of cardamom comes...

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to main page.