Tuolls pääsen Myyrmanni


Minun on käytettävä invataksia aina liikkuessani jonnekin. Mutta laki antaa minulle 9 edestakaista matkaa kuukaudessa. Tälläkertaa tarkoituksenani oli käydä silmälääkärillä ja hommata uudet silmälasit. Sinänsä uusien silmälasien vaatiman näöntarkkuuden tarkastuksen voi tehdä optikko, mutta silmänpohjien tarkastukseen tarvitaan lääkäri.

I have to use specially equipped cab for my trips. But our legislation gives 18 such trips in month. And medical trips (like these) are free of charge, naturally.
At the very top floor of the mall "Myyrmanni" is optician with some doctors, too. Very ideal for me! These cabs need to have some special equipment.


reittiPaikannin näyttää ihan kivasti tekemämme reissun. Keikka oli aika pitkä, suunnilleen 15km. No jaa, jossain käpykylässä se olisi pitkä juu. Mutta ei oikeastaan täällä.
Menomatkalla mentiin "lyhyttä reittiä". Paha virhe! Koko matka oli pullollaan hidastehyppyreitä. Siis sdellaisia, joidenka jälkeen voi todeta, että erä Mike Tysonin kanssa olisi helpompi! Paluumatka "pitkää reittiä" oli luultavasti nopeampi, koska sitä myöten saattoi ajaa järjellistä vauhtia.

This is the trip we done. Something like 15km.SWilmänpohjien tutkimusOlin onnistunut Lahdessa katkaisemaan silmälasieni toisen aisan. Eli nyt minun oli hommattava uudet lasit.
Minulla on ollut diabetes jo yli 30 vuotta. Aika oleellista on se, että diabeteksen aiheuttamat verisuonimuutokset taitaa olla suunnilleen huomattavin syy sokeuteen.

Now I have to get new glasses. Because I broke my previous ones during my trip to Lahti.
Another very important thing is monitoring my retinas. I have had diabetes (type I) for  more than 30 years.

Painetta EI oleSilmänpaineen mittaus tapahtui tällaisella ihmeellisellä vekottimella. Toinen silmäni on pullistunut aika voimalolisesti. Mutta paine on silmän ulkopuoldella, ei sisäpuolella. Se olisikin aika paha juttu. Kuva on valitettavasti aika epäterävä, mutta minkäs sille voi.

Then the pressure in my eyes. High pressure can be very dangerous thing. But I had just no problems. Sorry, that this picture is out of focus. Such happens...


Siinä niitä onTuollainedn mjusta ei innostaSitten olikin vuorossa sopivien silmälasien pokien valinta. Ilmeisesti muotia on tällainen hillittömän paksu musta. Jos se on muodikasta, minä en tosiaankaan halua olla muodikas...

Then the glasses.
Very small ones with very big black rims were "in". I'm definitely very "out", because I find those just quite disgusting.


Invzataksxissa on aina hissiInvataksissa pitää olla jonkinlakinen hissi. Muutoin sitä ei voi edes kutsua invataksiksi.

Every car should have a lift.Tujowsa on uudetb lasitTässä ne lasit sitten ovat.
Sitten ikävähköjä tosiasioita. Jätin silmälasireseptini 16.9. Työn valmistuimisesta ilmoitettiin 8.10 (kolme viikkoa ja yksi päivä)! Ilmoittaminen tehtiin tekstiviestillä, koska kukaan ei varfmaankaan kehdannut soittaa sellaista puhelua.
Sain kuulla syytöksiä kehystentekijään ja myös linssienvalmistajalle (likinäköisen ihan pereuslinssi, ei mitään lisäpinnoitteita). He eivät kuitenkaan ottaneet minkäänlaista vastuuta surkeasta toiminnasta. Rahaa ne kyllä ottivat erittäin iljettävän summan.
Eli jos olet kiinnostunut erittäin huonosta palvelusta sikakalliilla hinnalla, on Myyrmannin Silmäasema juuri mieleisesi paikka.

Here are the glasses.

Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to main page.