Koko päivä 12.2.2002

Day, February 12th, 2002

Tässä on oikeastaan pikkuisen "enemmän" kuin tavallisessa kaupunkireissussa. Jokatapauksessa tämä taitaa olla ihan ensimmäinen kerta, jolloin yritän selitellä ihan kokopäivää. Nämä kuvat ovat luultavasti tärähtäneitä, koska en käyttänyt salamaa.

Tuolla invataksin kuljettajan tempulla saa hissin tulemaan nopeammin alas. Tai ei ehkä. Joka tapauksessa tuntee tekevänsä jotain asian hyväksi.

Jään oikeastaan aina tähän "seurahuoneen viereen". Pääsen silloin näppärästi tunneliin.

Now I made a page of my whole day. Okay, that's a bit "special" day because I was in city.

Jestas, siellä oli jotain. Todellakin: pulu oli keksinyt erinomaisen tavan viettää talvea jossain vähemmänkylmässä paikassa. Ja luultavasti ihmiset antavat sille murkinaa vaikka kuinka - luultavasti liikaakin.

Hey, this must be unusually smart pigeon. Because this tunnel is rather warm. And she (or is it a 'he') get quite much to eat.


Tämä K-kauppa on asematunnelissa, kompassiaukiolla. Voin kyllä myöntää, että sieltä ei tosiaankaan pidä ostaa säännöllisesti: hintataso on senverran tyrmistyttävä.

This shop is located in "Asematunneli". There are really much longer "open"-times, than on anywhere other place. Though this is much more expensive place.

Sen kaupan juustohylly. Yleensähän tilanne on ihan simppelisti: mitä rasvaisempi juusto, sen maukkaampi. Tämän todisti erittäin hyvin Minora-juusto. Jossa ei ollut juurikaan rasvaa. Eikä makua pätlääkään. Ja muutenkin superpallomainen yleisolemus.

Nyt ruåtsalaiset ovat tehneet ihmeen: vähärasvaisen juuston, joka sentään maistuu jollekin. Siinä on taatusti käytetty läjäpäin ihmekemikaaleja.

I must eat as little amount of fat as possible. That's just typical thing in diabetes.

Why all delicious cheeses contain so much fat? And those with low-fat have hideous aroma (or usually nothing at all).

Yleensäottaen tällaiset naksut ovat syntisiä: rasvaisia ja suolaisia (varsinkin suolapähkinät!). Mutta juuri tuosta syystä äärettömän herkullsia! Eli niitä ei tosiaankaan pidä syödä kauhean säännöllisesti. Mutta sentään joskus! Ja nyt oli oikein hyvä tilanne. Olympialaisten tölläyksen tomassa.

These snacks are really sinful thing! There are so much fat and salt. But this time with Olympic games.

Näillä terveysvaikutteisilla ja pireistävillä juomilla os selvästi kaksi käyttäjäryhmää:

These heath-drinks are mostly intended for the groups:

Tuossa keskellä ollut tenava oli todella valtaisan kiinnostunut pyörätuolistani! Saadappa tuollainen ihana vekotin; kyllä aikuisten kelpaa!

That kid in the middle really loves my wheelchair.

Tämä kuva Perunatorista tuntuu omituiselta? Surkea, onneton ja synkkä paikka. Mutta minulla on kuva samasta paikasta kesällä!

I have picture of this place in summer. Then there has been rather different things. The difference is rather dramatic!! Okay, I must admit that difference would be really big, if the temperature is -20C (I don't really know, what that is in Fahrenheit; a few degrees below zero, I think).

Kaupunkireissuni oli juuri ennen ystävämpäivää, joten kirjakaupassa oli tarjolla kaikenlaisia muovihörhelöitä sitä varten.

Valentine day was next day. Actually, I'm not very thrilled about that! Because it's not "our" tradition. Of course shopkeepers like it - they want to sell cheap plastic stuff at outrageous price.

Tässä paikassa odotan oikeastaan aina taksia. Luen iltapäivälehtiä ja sillee...

After a trip to, bookstore, I wait here. And read tabloids.

Olympialaiset. Ja tänään oli vuorossa miesten kumparelasku. Tahko Pihkala oli aikanaan sanonut alppilajeista: "hissi mvie ylös ja painovoima alas". Tässä lajissa lisäksi menevät polvet taattuvarmasti kerrassaan uskomattoman heikkoon kuntoon. Jok,atapauksessa siitä tuli jopa kultaa: Janne Lahtela teki tämän ihmeteon.

Olympic games. This day we got gold by Janne Lahtela in men's moguls. Now strength is in these "unconventional" things. Our cross country skiers have done really extremely badly.

Illalla Ari jatkoi tietokoneeni virittelyä. Nyt pantiin kasaan jonkinlainen vimpsautus, joka kertoo WWW-sivuni käytöstä.

Ari came here in the evening. He made something for looking use of my WWW. Really nice thing. Though I've figured some new things to make there.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.