Kaupungissa 2.1.2004

In city again, January 2nd, 2004

Olin ollut suunnilleen joulukuun puolessavälissä kipeä. Sunnilleen viikon ajan ruhonlämpö heilui ylös ja alas. Mikä loppujenlopuksi väsytti aikamoisesti. Elikkä minulla ei ollut oikeastaan ihmeemmin haluakaan liikkua. Mutta nyt aloin olla jo aika mökkihöperö...

Elikkä vihdoinkin kaupunkiin. Se tyypillinen seurahuoneen vieressäoleva taksiruutu oli jonkun perhanan ottama. Sittenpä Kolmensepänaukiolle. Siellä olikin inkaporukka virittelemässä soittohärveleitään kuntoon Poislähtiessäni inkahumppaa riitti...

I have been at home for last month. I had influenza (or something) for a week. After that I was really extremely weak. But now I really have to get to city. Like "normally".

Here are the Inca-music-group. They wanted obviously to play. Though, they won't get much money now. There are awfully cold now. And You can spot, what is missing. People!

But, there was loud Inca-muzac playing, when I left.

Ihan ensimmäisenä oli vuorossa Anttila. Edellisellä kerralla joku myyjä oli vetänyt herneen nenäänsä, kun olin ottanut kuvia. Elikkä nyt otin kuvan ulko-ovesta...

This is Anttila. I buy DVD-movies from there. Quite many there. And at reasonable price.'

Ja sunnilleen vakiokaavan mukaan K-kauppa. Ja sieltä oikeastaan vakio-ostokset: Blå Castello (aikamoisen rasvaista). "President"-brie (ei sekään ihan kevyimmästä päästä ole), alpenzeller-juustoa (millä ihmeellä sveitsiläiset saavat kovan juuston löyhkäämään tuolla tavoin?), suolapähkinöitä ja patonkia.

Juu, tiedän että tuo on epäterveellistä. Mutta on oikeastaan erittäin tärkeää myös nauttia. Ja kuten sanotaan: "ei se poisjättäminen saa elämää pitemmäksi; se vain tuntuu lohduttomasti pitemmältä".

Nyt nassutin suolapähkinöitä katsoessani leffaa: "Anger Management". Yleensä Jack Nicholsonin leffoista voi sanoa, että ne ovat sitä parempia, mitä hullumpi hän on. Nyt hän on lanttumaakari: eli sekopäämittari on tapissa heti.

One has to relax sometimes. I don't do it by booze. Or by beer. No! I eat nice cheeses.

Okay, they contain quite much fat. But when I eat them about once a month, then it's quite OK. Say I, not any diabetes-doctor or anyone like that. But probably relaxation like that, is just healthy thing.

Sittenpä perunatori (vai onkohan se oikea nimi?). Mutta tämä on aika kultturelli paikka! Taustalla näkyy vanha ylioppilastalo (uusi olisi oikealla, mutta se on juuri rajautunut pois). Torin perällä näkyy sisäänkäynti Suomalaiseen kirjakauppaan, jonne olen menossa.

This place has really much culture. There's the main building of student union. It's called Vanha (=old). That yellow building. The new one is right from this picture.

And the book-store, I'm going? Just there, the light.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.