Kaupungissa 20.2.2004

In city again, February 20th, 2004

Ja taas kaupunkiin. Invataksi oli tälläkertaa myöhässä oikein kunnolla: 35 minuuttia. Alunperin olin ajatellut mennä Suomalaiseen kirjakauppaan (ennenkaikkea siis tunneliin), mutta olikin järkevämpää mennä Akateemiseen (eli Stockalle).

Nyt oli oikeastaan aika keväinan sää. Upea päisä. Näin keväällä tuntuu olevan vuoropäivin tällaista upeaa ilmaa ja tosi tuhnua. Olen itse ymmärtänyt syyksi yksinkertaisen veden haihtumisen: kauniina päivänä vesi haihtuu ja sitten se on siellä.

I was at city again. My cab was really badly late: 35 minutes! Then I was originally going to "Suomalainen kirjakauppa". But actually "Akateeminen kirjakauppa" is better.

This is really quite typical weather in spring-time: really glorious day followed by day, that isn't very nice (to say it in modest way). Explanation is simply, that glorious day melts snow. But where can it go? Just nowhere! But very tiny fraction evaporates. And causes the awful next day.

Argos-hallissa oli nyt kaikenlaisia lemmikkejä. Joka tietenkin tarkoitti sitä, että siellä oli valtaisa määrä tenavia. Edellisellä kerralla siellä oli mini-tivoli.

Korillinen leikki-Ököjä! Ja ne ovat oikeastaan aika hyviä jäljennöksiä hänestä.

Stockmann has big hall (Argos-hall) for every kind of publicity stuff. Last time it was some kind of amusement park.

Now there was all kinds of pet stuff. Every kid would just love it. Here's a basket full of Ökös!

Ihastuttavia tiibetinspanieleita. Tai jotain sinnepäin. Ilmeisesti tuo edelläoleva innokkaampi on myös nuorempi (muistaakseni 8kk). Ei tuo toinenkaan ole vanhuudella pilattu, pikkuisen yli vuoden.

Se nuorempi tuli syliini; ilmeisesti kissojenhajua oli yllinkyllin. Kotona Ökö ryntäsi syliini korjaamaan ihan piloillemennyttä hajua sylistäni...

There were some dogs, too. And that more eager one jumped into my lap. He was younger, too. I think, eight months. Okay, that other wasn't much older. Odd cat-smell! And in home Ökö found really odd dog-smell...

Kissanmurkinaa oli shampanjapulloissa. No joo, kissani tykkäävät kyllä juuri tällaisesta kuivamurkinasta.

Dry-food in champagne bottles. There were dog-version, too. Actually my cats just love this form of food.

Minikoni.

Tulin tänne Argos-halliin, koska hississä oli näille heinäpaalia tuova ihminen.

Kuulemma rotu on alunperin peräisin Argentiinasta; nämä hummat olivat kuitenkin Englannista peräisin. Ja nyt sitten Kiurkkonummella ihmeteltävinä.

Kuulemma nämä ovat nimenomaan hevosia. Kuulemma ponien luonne on aikamoisen paljon inhottavampoi. Säkäkorkeus on 60cm. Pienempään tilaan ei kuulemma saa oikein mahdutettua kaikkea hevosen tarvitsemaa.

Mini-horse. And these are really extremely small. Their height is about 60cm (2 feet!). And they are horses, not ponies (those have quite bad temper).

Tuulille piti hommata jotain. Ja leluosastolta löytyy nimenomaan jotain.


Raha pankkiautomaatista oli aika tärkeä juttu. Mutta täytyy muistaa ottaa aina Otto-matista: jonkun muun käytöstä rangaistaan 3e maksulla!

ATM-machines. Those are really important here in Finland. Purchases. "Real" money. Not at all credit cards.

Saunaseuran saunat ovat Lauttasaaren länsikärjessä. Ja siihen tuli Länsiväylä aika ikävästi.

No, eipä varsinaisesti niitä saunarakennuksia näy tässä kuvassa. Mutta suunnilleen jossain tuolla ne kyllä ovat...

The sauna society of Finland has their saunas here. Okay, one can't see those from this picture (we were quite rapid in the highway). But those are here...

Iltapäivälehdet! Se on oikeastaan ihan vakiojuttu aina kun liiku invataksilla. Molemmat minulle! Sekä Iltalehti että Iltis.

Tabloids. There are two in Finland: "Iltalenti" and "Ilta-sanomat". And if I do trip to city (or anywhere), I purchase both of them.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.