Kaupungissa 17.6.2005

In city again, June 17th, 2005

Tosi pitkästä aikaa kaupungilla. Kauponkiin on mahdollista mennä kahta eri reittiä. Joko "suoraan" Mannerheimintietä tai"kiertäen" Länsiväylän kautta. Minä en tosiaankaan tiedä, kumpi on ajallisesti nopeampi tapa. Kiertoreitti on selvästi pitempi, mutta niitä teitä voi ajaa nopeammin. Ja kyllä ne tiet ovat oikeastaan kauniimpiakin.

Jokatapauksessa kiertoreittiä nyt!

Quite long time from my last visit to city. And that's not very nice situation!

There are basically two ways to go to the city. "directly" or not so. Direct version is naturally shorter. But then one cannot drive so rapidly.

This picture is from fast highway. And then there are some really beautiful views!

Jään aina tähän, "Seurahuoneen viereen". Siitä pääsee näppärästi asematunneliin. Ja siellä minä haluan tosiaankin käydä!

Ai niin. Ensimmäinen pysäys tällä kertaa oli lähihuoltamo, jossa renkaisiini pantiim ilmaa. Ja sen jälkeen pyörätuoli on kepeä kuin unelma.

I leave this place. Because I can easily go all shops near there.

Rautatieasema. Se on auringossa ja minä itse varjossa. Oikein hyvä niin! Olen jo aika moneen kertaan vakuuttanut sitä, etten oikein tykkää lämpimästä auringonpaisteesta.

This is the very central railway station of Helsinki. Very brightly lit by Sun. So, I'm in shadows. Very nice thing for me, because I really hate warm weather.

DNA se vaan jaksaa pitää myymäläänsä tässä paikassa. Puhelinoperaattoreilla on kerrassaan verinen kilpailu. Tällainen paikka on silloin oikeastaan kunniakysymys, siinä ei järki ihmeemmin vaikuta!

Koska tämä ei varmaankaan ole mitenkään valtavan "hyvä" tai "edullinen" paikka.

Cellular phone operator have really bloody battle of customers. This place is surely very expensive. But not very effective. But it's really very prestigious. So one fights like shark for it.

Nyt kukkkakeuppa oli paljon värikkäämpi. Joskus talvella ottamani kuvat antoivat aika paljon aneemisempi näkymä.

Nyt kukkasia on jokalähtöön!

I took picture of that flower shop earlier. Then it wasn't very colorful... Anemic is the word in the Finnish version.

But now there seems to be really quite much flowers. And their price is obviously really quite reasonable.

Siellä oli vielä kieloja. Täällä Etelä-Suomessa ne ovat jo lakastuneet. Elikkä noita on raahattu jostain Pohjois-Suomesta.

There were some lilies of valley, too. Very important flower here. But they are really withered away here. Those obviously came from Northern Finland.

Pankkiautomaatit ovat täällä tosi tärkeä juttu. Nuo keskimmäiset eivät todellakaan sovi minulle, koska niitten kohdalla on pieni mäki. Niin, se kukkakauppa on muuten tuossa vasemmalla.

We use ATM automats all the time. Because all banks have the very same card-standard.

That means we hardly ever use credit cards or such.

Ilmeisesti kalenteri sanoi nyt olevan kesän. Ja lämpömittarin mukaan asia on myös niin. Tosin ihmiset Indonesiasta tai Singaporesta pitäisivät tätä kylmänä talvena.

Calendar says, now is Summer. And temperatures are such, too. So, people act like Summer. Though people from Indonesia or Singapore would classify this as very cold Winter day...

But we Finns are rather bizarre bastard...

Kirjakaupassa oli ihastuttava lehtipiste. Siellä oli tehty isoja muutoksia ja esimerkiksi tähän lehtipisteeseen oli saatu tehtyä ihastuttavan leveät käytävät.

Niin, sarjakuvat ovat tuolla takana. Olin ihan vakuuttunut, että uusi Viivi&Wagner-albumi olisi ilmestynyt. Mutta ei!

Bookstore makes big renovations quite regularly. But this time they really hit the jackpot. Aisles here are really so wide, that my wheelchair can easily move!

Poislähdessä invataksi oli Keskuskadulla.

Oikeastaan kaikkein ihmeellisintä on se ettei kukaan ole noilla invapaikoilla!

Really miracle! Two empty handicap parking places. And this is really the busiest place of city.

No Lambourghinis. Not even Ferraris. Handicapped people seem to have really nice cars...


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.