Korkeasaari

Korkeasaari Zoo

Edellisen kerran kävin Korkeasaaressa parikymmentä vuotta sitten. Eli nyt oli ihan järkevää käydä siellä uudestaan. Käyttämissäni invatakseissa on tällainen hissi perässä. Parissa kylläkin sivussa...

I've not visited our local zoo (Korkeasaari Zoo) for about 20 years.

Tuuli oli ihan innoissaan invataksista. Se kun on aika paljon isompi kuin "tavallinen" taksi.

Actually, originally only Pauli would come there. But I'm really quite sure, that Tuuli made quite a scene to get with...

Minä en tosiaankaan tiedä, ovatko nämä kanadanhanhia vai valkoposkihanhia (Branta Leucopsis). Mutta noilla näyttää olevan valkoiset posket, jotem sellaisia ne varmaankin on. Sinänsä nuo hanhet ovat erittäin näyttäviä ja hienoja otuksia. Mutta niiden paha puoli on se, että tuotetun paskan määrä on jokseenkin valtava.

Itse olin eniten kiinnostunut kissalaakson asukkaista. Lähinnä tulee mieleen Esson upeat tiikerimainokset. Tiikerit ovat niissä (ja muutenkin) äärettömän upeita. Mutta loppujenlopuksi ne käyttäytyivät ihan samoin kuin omat kissani: nukkuivat piilossa! Näin kyljen nukkuvasta amurintiikeristä ja ilveksen.

Actually, I don't know, what kind of geese are there. Canadian geese or maybe barnacle geese (Branta Leucopsis). Probably that latter ones. Quite glorious birds! But there are problems, too. And very big one is their shit. They make quite much of it...

I would like to see big cats! But they (like my cats) slept.

Söimme siellä ylsinkertaista välipalaa: keksejä ja "pillimehuja" (niitä on olemassa myös joitain sokerittomia malleja). Minä en syönyt kuin yhden cream crackerin ja sokerittoman keksi. Kun sokerit olivat aika sotkussa silloin...

Tenavat pitivät kyllä huolta niistä sokerillisista kekseistä...

We ate there, too. Not very much, but anyway. Some juice and cookies. Non-sugaric for me and sugaric for kids.

Ja kyllähän paviaaneista piti ottaa kuva. Ilmeisesti tuo kuvan keskellä oleva harmaaturkki on koko lauman "bossi". Se näytti vahtaavan jatkuvasti alamaistensa soveliasta käytöstä.

That place had baboons then and now, too. Humans like to watch them. And baboons don't mind that.

Ilmeisesti Korkeasaari on "erikoiistunut" kylmän alueen elikoihin. Tässä on myskihärkä (Ovibos moschatus), joka on melkoisen valtaisa örkki. Sen luonteesta en tosiaankaan tiedä yhtikäs mitään, mutta noinkin hirhuisen kokoinen elikko voi ihan huomaamattaan tappaa: senkus vain astuu päälle!

This is huge creature is musk-ox (Ovibos moschatus), Or actually I don't know, if this is ox or cow.

This Korkeasaari zoo is specialized animals of rather cold regions. Because here is rather cold during winter. So, let's have animals, that like it!

Hei, eihän tuollainen suojaväri ole yhtään mistään kotoisin. Mutta tunturialueella lumen aikaan se on kerrassaan erinomainen juttu. Kesällä pikkuotuksia löytyy vaikka kuinka - silloin pikkuisen heikommalla suojavärillä ei ole väliä. Tämä elikko on tunturipöllö (Nyctea Scandinavica) (vai onkohan se sitten nimeltään lapinpöllö). Eräässä aiemmassa (isossa) häkissä oli huuhkajapari (Bubo Bubo),.

This owl has really bad camouflage! But excellent in snowy surroundings. There's a lot of food during summer, no need for any camouflage. But during winter, then this snowy owl (Nyctea Scandinavica) really is excellent!

Our biggest owl, eagle owl (Bubo Bubo), was there, too. Or actually two of them.

Tuossa on jonkinlainen aasialainen villiaasi. Muistaaksi sen kotipaikka on suunnilleen Kiinan itäosissa.

Then there was some kind of wild donkey from Asia. From Eastern China, I think.

Siipirataslaivalla pois!

There was a paddle wheel boat.

Sittenpä lähdimme pois. Taksiasema oli Senaatintorilla ja siellä oli jopa invataksi! Minulla on joulunaikaan napattu kuva Suurkirkosta.

There was really a specially handicap-equipped cab. By the way, look the curch in winter.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.