TopShot

Kameraliikkeestä (TopShot) piti hommata lähinnä linssinsuojus. Canonin oma linssinsuojus oli oikeastaan surkea, se ei tosiaankaan toiminut ollenkaan.

Ideana oli hommata vaikkapa UV-suodin. Sehän on ihan turha lasinpala: UV-säteily pysähtyy lasiin! Suodattimen tehtävänä on yksinkertaisesti suojata linssiä. Mutta kamerani linssi on epästandardin kokoinen.Olkoon niin!

I had bought my camera from here! This is originally just very ordinary camera shop. But they have taken all digital things. And at very reasonably prices.

My problem was lens cup from Canon- That was really, really not working. I want to have UV-filter and lens cap. But radius of that lens is very un-standard! I have to buy some special adapter.

Ihastuttavaa roinaa! Itseasiassa tämä on oikeastaan ihan samaa kamaa kuin kameraliikkeissä ennen.

Ajattelin, että nyt olisi oikeastaan järkevää hommata "kakkoskamera". Serllainen, jota olisi helppoa pitää mukanaan. Mutta kuulemma käyttämäni muistikortti oli "vanhentunut". Eli sitä käyttäviä kameroita ei ole! Ja muutoinkin kamerani (suunnilleen puolitoista vuotta sitten ostamani) oli kuulemma surkeasti vanhentunut!

Elikkä Olympus. Se oli oikeastaan aika ihastuttava!

Really lovely stuff here. Actually just same as in "old" photo store. Just put word "digital" before every word.. And ask for awfully much more money...

What about getting a small "camera number two". This camera I use is rather big - but it's quality is really great. But naturally I want the "new" camera use same memory card as "old" uses. Not possible! No-one uses that card anymore. Because it's "old". I don't like much...

I tested an Olympus. Really quite lovely camera.

Ari on Atkinsin dietillä. Sitä voisi kuvailla vaikkapa anti-vegaani-juttuna. Eli proteiinit ja rasva käyvät käyvät oikeirn hyvin; hiilihydraatiut ei! Hämmästyttävää kyllä dietti toimii ihan hysin, Ari ei oile ollenkaan paisunut. Mutta se edellyttää, että diettiä noudattaa viimeisen päälle. Jos ei noudata, käy erittäin huonosti!

No, juustot käyvät erittäin hyvin.

Ari Mujunen is having diet by dr Atkins. So, no carbohydrates. But proteins and fat is quite OK. That works nicely as long as one follows those rules. But slipping from then gives really quite horrible things.

Cheese is really quite excellent thing now.


Pikkuisen ajan (ehkäpä viikon) kuluttua menin sinne uudestaan. Eihän siinä mitään kovin kauheaa ole. Mutta kun yhteiskunta on antanut minulle vain erittäin rajatun määrän taksinkäyttöä kuukaudessa...

I have only rather limited amount of cab-trips every month. Quite easily understandable, because that kind of cab isn't certainly very cheap thing.

Thus, going second time to very same place, doesn't make me exactly happy...

Myyjä näytti minulle mahdollisuuksia B-kameraksi. Kerrassaan ihastuttavia! Ja kun niissä on pykseleitä lähestulkoon yhtä paljon kuin A-kamerassani! Objektiivin valovoima on kylläkin huomattavasti heikompi.

Niin, edellisellä kerralla ollut myyjätär pysyi tiukasti poissa näkyvistä...

Should I buy another camera? Some very small and easily transportable. Because my camera now isn't very small. Though it has really huge objective (that's the lens). That gives good quality to pictures.

By the way. That one, who gave quite poor advice last time, wasn't there.

Siellä oli vaikka minkälaisia objektiiveja järjestelmäkameroihin.

Digitaalikameroissa on tyypillisesti aika pieni kennon alue. Isojen kennojen tuotan5to on yksinkertaisesti hankalaa. Ja siis erittäin kallista. Se tarkoittaa, että objektiivin polttoväli täytyy kertoa jollain erittäin kamerakohtaisella luvulla. Tämä tietenkin vaihtelee. Mikä tekee tilanteesta tietenkin erittäin hankalan. On muodostunut yleiseksi "standardiksi" ilmoittaa asia muunnettuna kinofilmikamaran vastaavaksi. Koska ihmiset ymmärtävät sen huomattavasti paremmin.

Laajakulmaiset objektiivit ovat erityisen hankalia ja inhotttavia tehdä. Niin pieni kennon alue merkitsee myös sitä, että linssit on tehtävä erityisen huolellisesti.

There were so many lenses for digital SLCs. Those are really hard to do. Especially wide angle ones.

Sitten tietenkin iltapäivälehdet kipsalta. Ne ovat ihan vakiojuttu! aina kun olen liikkeellä.

I buy tabloids (we have two of them) every time I can.

Tuolla taksilla tulimme pois.

Elikkä käytän Handicab-yhtiötä mahdollisimman paljon. Ja niin on ollut jo suunnilleen viidentoista vuoden ajan.

Nyt viimeisimmillä kerroillani en ole oikein ollut tyytyväinen. Kyllä minä neljännestunnin myöhästymisen ymmärrän (en kylläkään pidä siitä). Mutta varauksen täydellinen hylkääminen sanomatta minulle mitään? se ei ole erikoisen kivaa!

This is the cab, we came. I use always cabs from that same company - for about 15 years this far.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.