TopShot oli oikein vanhan kunnon kameraliikkeen tuntuinenTopShot

Kävin tänään TopShot-liikkeessä. Se erikoistunut erilaisiin digitaalikameroihin. Siis jo aiemmin. Nykyäänhän kameraliikkeet on pakotettu ihan samaan juttuun.
Itseasiassa näin liikkeessä hyllyllisen Ilfordin valonherkkää paperia. Oikein hienoa kamaa. Täysin vanhentunutta, mutta varmaankin jotkut fanaattiset harrastelijat vaativat sitä. Ja ilmeisesti kameraliikkeen kunnia vaatii myymään myön muinaisjäänteitä. Mieleen tulevat ne muutamat höyrykoneintoilijat...
Nyt kun katsoi heidän omaa kotisivuaan, paljastuikin että se luultavasti oli tosi hienoa, tosi taiteellisiin juttuihin tarkoitettua. Ja tosi kallista.
Minulla oli maanläisempää asiaa. Omaan digikameraani piti saada kunnollinen suodatin. Se toimisi siis oikeastaan linssinsuojuksena. Eli käytännössä ihan pelkkä lasinpala (UV-suodatin on nimenomaan juuri sitä). Käyttämäni oli jo ihan kammottavan köhnäinen. Mutta myyjä sai sen jopa puhdistettua. Elikkä en siis ostanut suodatinta!
No, toisena ihmeenä olisi B-kamera minulle. Oliun perusteellisesti harkinnut Fujin kameraa, jonka ominaisuudet haikossa valossa olisivat erinomaisia. Mutta he eivät edustaneet sitä. Entä sitten Olympus? Sellainen, joka kestää suunnilleen mitä vain. Ilmeisesti se oli aika hyvä, koska kaikki olivat loppu!
No, kirjoja oli sentään. Ja ostin parikin.

Now I visited TopShot. That camera-shop has specialized to digital photography. Today nearly all photo-shops have done so. Because they really have to!
My main-thing was getting a new UV-filter to my camera. It works as some kind of protection for lenses. But it looks quite awful. It must surely be replaced! But the shop-assistant got my old one cleaned. So, I haven't buy a new one.
Then I might need a new camera. One, that would be very small. Easy to keep that always with me. But they didn't have any models, I would want. So, no luck.
But I bought some books.


Jotain murkinaa kamerakaupan jälkeenKamerakaupassa käymisen jälkeen oli vuorossa ruokakauppa. Ei se mitenkään erikoisen iso ollut. Mutta eipä se mitään!
Mujusen Ari käyttää omasta lähikaupastaan nimitystä "elintarvikemuseo". Ja kyllä tuokin oli aika paljolti sitä.

Then to some food-shop. My cab would come in half hour or so. Then visiting this is just excellent thing.

Aukio MalminkartanossaSiellä oli jopa katusoittajaLiike oli Malminkartanossa. Sehän on oikeastaan aika lähellä asuntoani. Ja vielä huomattavasti lähempänä vanhempieni asuntoa.

This was in Malminkartano. Quite near to my place. And really near to place of my parents. Maybe a mile or so.

Piirros jostain eläimestäSaattaa jopa toimia tuhrimisen estossaMalminkartano oli oikeastaan täysin syntynyt rautatien ympärille. Ilmeisesti tuollaiset maalaukset estävät kerrassaan erinomaisesti töhrimisen. Ilmeisesti varsinainen asema on töheitty ihan täysin.
Se, mitä nuo oikeastaan merkitsevät, on epäselvempää. Tuo koivu on kerrassaan järkevää. Mutta tuo toinen. Mikä ihmeessä se oikein on? Sinin mukaan kauris näyttäisi aika lupaavalta. Juu, totta! Mutta kyllä se voisi olla iso koirakin!

This Malminkartano has evolved because of trains there. Because thats relatively easy place to live.
But the huge problem are tags and such. Naturally some of them is quite great thing. But mostly not! By making some readily, makes things better.

Sitten paikalle tuliRuffeRuffe oli aivan ihastunut Sinin lettiin. Todellakin upea leikkikalu hänelle! Mutta luultavasti ei ole ihan hirveän miellyttävää, jos joku yllättäen nykäisee letistä. Mutta on tietenkin erittäin suloista kokea tuollaisen ihanuuden leikkiä.

Then came Ruffe! He really loved pigtail of Sini. Pulling, that was really lovely thing. So, he is definitely a real boy.


Kameralkiike23.11.2009 Olin käyttänyt Canon-kameraani jo 20'000 kuvan verran (elikkä hintansa se on haukkunut erittäin tehokkaasti). Suunnileen puolessavälissä se oli huollossa, aika perusteellisessa (siis aika arvokkaassa) sellaisessa. Mutta sen optiikka on kerrassaan laadukas. Tilanne on se, että kuvat onnistuvat oikein erinomaisesti, jos salamaa ei tarvitse käyttää. Mutta nyt on marraskuu,,,

November 23rd, 2009. I had used my Canon camera for several years and took about 20'000 pictures with it. I had it serviced at roughly middle.
Now there were problems with flash of camera. Pictures are excellent, if flash is not used.

Tuollaisen kameran hommasinUusi kamera on Olympus E/PEN. Se on oikeastaan eräänlainen "välimuoto" kompaktin ja järjestelmäkameran välillä. Tietenkin joidenkin puristien mielestä sellainen ei ole oikeastaan ollenkaan mahdollista. Järjestelmäpuolelta on otettu kennon koko ja mahdollisuus vaihtaa obljektiiveja. Kompaktipuolelta tähtäys tähtäyslasin avulla. Ja kieltämättä ulkomuodossa on tehokkaasti saavutettu soveliaassa määrin tietoista ällöttämistä.

I purchased an Olympus E/PEN. That's some kind of mix between compact and system cameras. Naturally I can't know how "good" that's. But it looks good for my needs.
And it looks very cool!

En oiokein tykkääMyytyään kameran minulle, kauppias kärräsi minut ulos (laskutettuaan kamerasta aika törkeän summan). Sitten hän jätti minut kaupan ulkopuolelle odottamaan taksiani. Ja sainkin odottaa yli tunnin! Mutta ohjelmaa oli. Minut nimittäin ryöstettiin! Taskuvaras pyrki ryöstämään minut. Yritti tunkea käsiään laukkuuni. Pyrin tietenkin estämään tuota. Huusin ties kuinka monta kertaa kieltää asiaa. Huusin myös poliisia tai apua, mutta kukaan ei auttanut. Ei myöskään kukaan kameraliikkeestä.

The shop-assistant pushed me out after my purchase. But I cannot move very easily.  And promised to look after me. Which he didn't do!
But then pickpockets hit me. That wasn't any nice thing. Yelling "police" or "help" did nothing. Not nice, no way!

Varsinainen reissu Nukuin erittäin huonosti seuraavana yönä. Ei mikään ihme. Mietin asiaa. Uudestaan ja uudestaan. Pariin lopputulokseenkin päädyin:

I slept extremely badly next night. Quite easy to understand that. I just thought again and again that. So, here are my conclusions:Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.