Muutto

Minun oli muutettava vanhasta asunnostani, (Postipuuntie) uuteen (Rautakiskonkuja). Olin jo valmistautunut asiaan: pakannut etukäteen kaiken mahdollisen. On syytä muistaa, että mahdollisimman perusteellinen pakkaaminen on äärimmäisen tärkeää muuttamisessa! Varsinainen muuttopäivä oli 15.11.

Olin kuvitellut, että nimenomaan tuo paketti olisi ollut ihan liian painava. Siihen on pakattu uusi versio "Inside Macintosh":ista - painavaa tietoa! Mutta serkkuni Heikki Hyötyniemi näyttää kantavan sitä ihan helposti.

Tässä raahaamista suorittaa Mika Karjalainen, sisareni Annan (joka muuten pakkasi valtaisalla teholla edellisenä iltana) mies. Hän ajoi myös tuota muuttoautona käytettyä autoa.

Melko pian saimme houkuteltua APM:n (Antti-Pekka Murhu (mahtaakohan hän edes tunnistaa tuota "virallisempaa nimeään)). Äitini oli tehnyt lihakeittoa; talkoojoukolle erittäin sopivaa murkinaa.

Sittenpä saimme muutkin ruoan ääreen. On muuten äärimmäisen järkevää pikkuisen "levätä" välillä.

Ystäväni Pasi Turtiainan tuli pikkuisen myöhemmin - kuulemma tenavilla oli jokin kuume tai jotain. Mutta kyllä hänellekin riitti yllinkyllin raahaamista. Ja jälkeenpäin hän kasasi kirjahyllyjä - ilmeisesti hänellä oli kokemusta asiasta...

 Sittenpä pääsin nukkumaan uuteen, isoon vuoteeseeni. Se on siis tosi iso, ostettu tämän asunnon mukana.

Se taisi olla todellinen kauhunyö Helmi-kissalle! Se oli nimittäin luikkinut porraskäytävään jossain vaiheessa. Ja minä onneton huomasin oikeastaan vasta seuraavana aamuna yhdeksän maissa! Silloin nimittäin joku naapureista soitti ovikelloa ja tiedusteli, oliko kissa minun. No, myönnettäköön, että Helmi oli erittäin sosiaalinen sen kokemuksen jälkeen...

Maanantaina sitten Ari Mujunen (hän oli ollut työmatkalla juuri muutonaikaan) asensi tietokoneeni peruskuntoon. Se on kerrassaan tärkeää - saan suorastaan vieroitusoireita, jos minun on oltava kovin pitkään ilman niitä! Se ei edes ollut ihan perushenkiinherätys - hän sai jopa tietokoneiden välisen yhteyden toimimaan!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.