Tarun kylppäri

Nämä pippalot oli järjestetty kylpyhuoneen remontin valmistumisen varjolla. No, enpä edes nähnyt sitä. Enkä ihmeemmin ollut kiinnostunutkaan!

Minun edellisistä pippaloista tekemieni raporttien tyylistä olin jo saanut mainetta (kyllähän tämä aikaa vie useampia tunteja; uni jää aika vähiin seuraavana yönä (ja kokista kuluu aika älyttömiä määriä)), enpä ihmeemmin kunniaa. Täytyy kyllä myöntää, että jotkut olivat aika ilkeitä. Mutta minkäs minä voin sille, että joku on äärimmäisen väsynyt pippaloissa?

Edellisenä päivänä olin käynyt hommaamassa tuollaisen kukkasen. Kuulemma se sisälsi mesimarjavotkaa. Mitähän se oikeastaan on? Mutta eipä sillä ole ihmeemmin väliä; pullo on niin koristeellinen. Aivan ihanteellinen kukkamaljakoksi.

Esan tenavat saivat oikein mukavan ja sopivan tehtävän linnun rauhoittelemisessa. Lintuhan on nimeltään Sulo ja lajiltaan nymfipapukaija.

Tuossapa oli kerrassaan karmea lahja: traania, joka oli maustettu appelsiinin makuisesti. Huh! Taustalla Rinteen Olli leikkelee lammasta.

Rinteen Olliulla oli kokemusta jo edelliseltä vuodelta lampaan koiven leikkaamisesta. Siinä leikkaamisen kuluessa hän maisteli sitä. Ja vakuutteli, että hyvää on!

Ja sittenpä syömään!!!

Aluksi Taru jakeli valkosipulikeittoa. Aiemmin hän on ollut äärettömän kova vastustaja valkosipulille. Mutta eipä enää!

Tarun lautasella näyttää olevan paistia.

Tarjolla oli vaikka kuinka paljon muutakin. Varsinkin uunissa tehdyt valkosipulilohkoperunat olivat äärettömän herkullisia!

Kaikkea ei sentään yritetty tunkea minulle! Parsakaalit jäivät väliin (kuulemma lausuntoni viimevuotisista ruusukaaleista oli senverran tyrmäävä). Ja aika harvat muutkaan ottivat sitä. Eli Tarulla oli sitä nyt keitettynä suunnilleen kuukauden annos...

Siinäpä on koko Virtasen perhe. Paitsi eihän Merja oikeastaan ole. Eikä Sulo varsinkaan!

Mutta sekä TePe että Merja ovat pukeutuneet kylpyhuoneeseen sopivaan asuun.

Kuulemma tähän pitäisi panna jotain tekstiä tyyliin, kuinka Merja on loputtoman ahnas murkinan perään. Ja kuinka Ati horii viinaa molemmin käsin. Kun kuulemma kirjoitan vähimmästäkin syystä noin. Okei, kirjoitetaan sitten!

Tietenkin koko homma piti kruunata ottamalla minusta sovelias kuva. Enpä minä itse olisi ottanut tuollaista mukaan. Kuva kun ei teknisesti ole erikoisen hyvä.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.