Lumikasa haihtuuUlkoilu Helmin kanssa 24.4.2008
Going Out With Helmi April 24th, 2008

Käytin Helmiä oikeastaan eräänlaisena mittatikkuna lumikasan kanssa. Tästä voi aika selvästi nähdä, että kasa on mennyt rajusti pienemmäksi muutamassa viikossa.

I took this picture just now. Previous one was about two or three weeks ago. Quite huge changes have happened. That pile is quite clearly doomed: the temperature is above freezing-point of water.

Tosi tarkkana"Tarkkana kuin porkkana", se on ihan selvästi Helmin tunnuslause. Tuossa se tosin nojaa sähköpyörätuolini ohjausmutikkaan. Se ei ole varsinaisesti mitenkään erityisen kivaa.

Helmi looks really extremely alert. She is very close to that control box of electric wheelchair. Not very pleasing idea, because that was really quite horrible thing.

Jo on  järjenpimennyhsTGaytyy kävelläPikkuisen ennen toria piti osoittaa itsenäisyyttäään. Tosin parisen metriä tätä 
iitti osoittamin. Se yritti lyhyen kävelyn jälkeen puskien alle. Mutta se ei oikein kunnolla onnistunut, lehtiä kun ei juurikaan ollut. Mutta sen suojaväri oli oikeastaan erittäin täydellinen. 

Helmi must show some kind of independence. But cats don't like open areas. She tries to walk as close to bushes as possible. But bushes don't have any leaves.

On osoitettu jo ihan riittävästi omaa persoonallisuuttaan. Elikkä nyt on syytä äkkiä rynniä syliin. Ja siinä oltiinkin tosi tiukasti. Kotona tulkitsisin tällaista täydelliseksi järjennyrjäykseksi.

Enough of that!! She had shown it. And now she comes to my lap. And then she held her grip very tightly.

Markkinzat ovat ihan klohtaEnsi viikonloppuna on maalaismarkkinat. Tosin niillä ei ole yhtään minkäänlaista tekemista "maalaisuuden" tai "markkinoiden" . Mutta hälläväliä. Perusideana on hommata erilaisia pähkinoitä Wappupippaloihini.

There's some kind of country fair next weekend. Though this place is really far from country. And this thing isn't much like any fair. But I'll buy some nuts for my Wappu-party.

Torilla alkaa olla elämääTorin takaosassa näkyykin tuttu keltainen, joka kertoo Kartanon  leivästä. On oikeastaan ihan järkevää olla tosi pitkään samoissa väreissä.

This "Kartanon Leipä" has very bright colors. extremely easy to see it. I could see it from far away.

Kartanon leivän myyjäTämä myyjä ei aiemmin ole ollut siellä.

Have I seen her earlier? I'm not so sure about that.

Nyt on turhaa enää hidastellaNyt ollaan jo lähellä kotia. Eli tuttuun paikkaan on päästävä nukkumaan ihan  välittömästi. 
Ja sitten alkaa aaria oopperasta: "Minua raukkaa on kidutettu ihan kamalasti". Vaiko: "Tahtoo uudestaan ulos". Aika oleellinen ero noilla.

Now we are very close of my place. Helmi has jumped from my lap. She wanted to go back to my place. Very immediately..
When we arrived to my place, Helmi started moaning. But why? Does she mean, that she has been tortured? Or does she want more same?


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.