Kaupassa 5,2.2007

Shopping February 5th, 2007

Tänään oli tarkoitus tehdä reissu kaupunkiin henkilökohtaisen avustajani kanssa. Ja tarkoituksena oli mennä Suomalaisen Kirjakaupan kautta asematunneliin. Mutta taksikuski oli virolainen. Joka ei taida osata kieltämme. Ei pätkääkään! Päädyimme siis Stocmannille. Oli se oikeastaan ihan hyvä juttu, koska siellä oli kaikkea mahdollista.

Aika tärkeä juttu oli hommata itselleni sateenvarjo. Siis oikeastaan aika iso sellainen; istuessani pyörätuolissa polveni ovat aika kaukana. Mutta täällä olikin varsinainen sotku luvassa, sateenvarjoja oli nimittäin kolmessa paikassa:

On Monday I went to city. With my new personal assistant. My original idea was simply to go to"Suomalainen Kirjakauppa" and to another places from there. But cab-driver! He was from Estonia and didn't understood well Finnish. He took us to Stockmann. Okay, that's just very suitable place, because there are quite everything

First thing was umbrella. As You know I sit in a wheelchair. My knees are way up there! "Normal" umbrellas aren't big enough. I really need huge one. Then there are three places:

Siellä oli myös lumikenkiä. Ne ovat nyt jopa aika kovaa muotia!

These snow-shoes are now very "in"...

Tänään oli Runeberginpäivä. Ja siis erittäin tärkeä juttu on luonnollisesti Runebergintorttu. Sokeriton, tietenkin. Mutta aika valtaisan iso. Mikä aihetti verensokeruiini kaikenlaisi ikävähköjä vimpsautuksia. Mikä aiheutti minuun aikamoista väsymystä.

This was a special day of Johan Ludwig Runeberg, very national poet of Finland. That day is simply celebrated by eating this tart of him. This is naturally version, that has no sugar. But it's quite big! I had some problems with my blood sugar levels.

Näyttelyhallissa oli itämaisten mattojen näyttely. Täytyy tosin myöntää,ettäne eivät herätä intoa minussa:

  1. Kaikki matot sun muut ovat todellista myrkkyä pyörätuolilla.
  2. Aivan yksinkertaisesti ne olivat rumia. En todellakaan ottaisi vastaan sellaista iljetystä.
  3. Viimeisenä selityksenä on tietenkin noiden mattojen törkeä hinta!

Exhibition hall had quite many oriental rugs. I don't like those:

  1. Rugs don't work with wheelchairs.
  2. Just simply those were simply quite hideous.
  3. And then those were way too expensive for me,

Mattonäyttelyn vierellä oli sentään kukkakauppa täynnä orkideoja. Tämä oli niistä selvästi korein, vaikkeivat muutkaan mallit olleet mitenkään rumia.

But then there were some beautiful things, too: orchids. I saw there three ones, and this looks best.

Loppukohteena oli Suomalainen kirjakauppa. Mutta tykkäsin oikeastaan enemmän tästä Kolmen Sepän kirjakaupasta. He olivat erikoistuneet ilmeisesti Public scienceen. Ja minä tykkään! Tälläkertaa otin alkeishiukkasfysiikkaa käsittelevän kirjan.

In the end was "Suomalainen Kirjakauppa". But I went to this"Kolmen Sepän Kirjakauppa". This is concentrated to Public Science. I bought a book about basic particle physics. Looks like quite interesting thing...

Naturally I have read only a very small part of it. But that part looks quite promising.


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.