Ulkoilu 14.8.2006

Trip out August 14th, 2006

Vanhempani olivat tämän viikon Pariisissa. Ilmeisesti se oli sähköinsinööriliiton juttu. Erinomainen hetki tehdä kunnollinen ulkoilureissu.

My parents are this week in Paris. That trip is through some kind of club of electric engineers.

Ihan ensimmäisenä mentiin pyörähuoltaan. Jalkatuessani oli jokin pikkuvika, johon tarvitsi kuusiokoloavainta. Tai eihän se mikään pikkuvika ollut: jalkatuki irtosi. Mutta se oli simppeli korjata, lukitusruuvi oli vain löystynyt.

Sinänsä jalkatuet ovat ihan ehdottoman tärkeä juttu! Nimittäin jos jälka jää sinne alle, niin siitä tulee aika kamalaa jälkeä.

First place was that bike repair shop. They had the tool needed for a small fix in my electric wheelchair.

Pankki. Kiroilematta sen kuvaaminen on hankalaa kiroilematta.

Olin yrittänyt heikolla menestyksellä rahan nostoa osuuspankin pankkiautomaatista. Vekotin ruikutti, että tunnusluku oli ihan väärin. Parin yrityksen jälkeen luovutin, koska muutoin automaatti nielaisisi kortin.

No menin sitten seuraavana päivänä (eli nyt) pankkiin kylemään tunnussanaani. Ensimmäisenä hupina oli parinkymmenen minuutin odotus saadakseni edes jonkinlaista palvelua.

Siellä sain sitten kuulla, ettei tunnussanaa saa! Kun uusi pankkikortti on tulossa, niin vanhaa ei saa. Ei millään, vaikka tunnussana ei muutu miksikään!

Siis minä en todellakaan tykännyt tilanteesta. Eikä pyamkkineiti tehnyt oikeastaan yhtikäs mitään!

I had problems with my ATM-card. And in that long text I try to explain my battle against the bank. Everything must be so hyper-safe. And really slow!

Ja sitten kirjastoon. Palautin sinne ääniversion "DaVinci Koodi"sta. Ja katsoin, josko joitain muita olisi tullut.

Eipä ollut.

Nuo kirjaston ovet ovat todellinen riesa. Niiden sulkeutumisviive on onnettoman pieni. Ja sitten ne paukauttavat sähkäriini. Siinä ovat menevät rikki!

I returned my book on CD, "Da Vinci Code". Maybe they would have something other? Of course they had just nothing!

Ja taas tuttu oja. Onkohan ilmassa harmautta? Sen aiheuttavat Venäjän puolella riehuvat metsäpalot. Niiden haju tuntuu ihan selvästi. Ja seuraavana yönä metsäpalojen haju oli kerrassaan selvä, lähestulkoon hankala minulle.

I have taken pictures of just this ditch. But is there a bit of grayness in air? If there is, then it's caused by huge forest fires in Russia. And really far from them, maybe more than 300 kilometers. But the burning smell was really very clear. That smoke causes quite huge problems in our health.

Siirtolapuutarhapalstojen luota käännös. Tässä kuvassa harmaus näkyy kerrassaan selvästi. Seuraavana päivänä sade huuhteli ilman ihastuttavan puhteeksi.

In this picture one can see clearly (actually not so clearly/ the problem: there's really quite awful amount of haze.

But from here I turn to Karakallio.

Ai-jai, Lidlin ihanuuksia. Siis oikeastaan siellä on ihan tavallista saksalaista perusruokaa. Mutta onhan se aika iso ero täköläiseen nähden. Ei se ilmeisesti ole parempaa tai laadukkaampaa, mutta erilaista se on!

Then Lidl-shop. This is really very typical German basic stuff. But that's very different than our typical food.

Lidlin pihalla sain nappaistua kuvan Hindrekistä.

I managed to take a photo of Hindrek after Lidl. Inside photographing very much no-no.

Leppävaaran kartanon palkollisten asuntoja! Siis tällaisia mummonmökkejä näin lähellä keskustaa. Ja lähimpiin kerrostaloihin on matkaa alle puolisen kilometriä!

These are houses of servants of Leppävaara manor (actually we have another manor here: Alberga (that's Leppävaara in Swedish) manor). Everyone (but not me) wants to live houses like this. They are considered so romantic, As I said, I really don't think so.

Leppävaaran kartanolla on aikamoisen upeat pellot! Parinkymmenen vuoden takainen legendaarinen perhospaikka "Muuntajan suo" on tuossa takana.

They have really quite huge fields. But these places are for fields, not for building houses. Though, this would be really valuable place...

By the way, behind this place is one of the most important butterfly places about a quarter century ago!


Olli Arnberg <oar@arnberg.fi>

Vieraskirjani

Takaisin pääsivulle.

Guest book

Back to mainpage.