Inan dama p0aikkzaUlos 29.10.2009

Going out October 29th, 2009

Olen ottanut kuvia tästä paikasta suun nilleen viikon välein. Yleensä ei mitään isoja muutoksia ole tapahtunut. Mutta nyt on. Ja varsinkin siihen alkuun verrattuna muutos on  valtaisa.

I've taken pictures of just this same place. Changes from last picture are not very big. But changes from very first one are very huge.


Heikosti sokerittomiaPazlv elee lähiseutujaSellon vieressä on bussiasema.
Tässä on oikeastaan kaikki Prisman  sokerttomat suklaat: vain Brunergin pikkulevy. Ei oikein kiva. Siis kyllähän se suklaa on erittäin hyvää, mutta jos se todellakin on ihan ainoa vaihtoehto, ei tilanne ole ihan hyvä.

There's a bus station near the mall. Mostly very local ones.
There is only one sort of diet chocolate. Not very good thing. Of course, that's very delicious, but anyway!

Aika komeaKirjastosta löytyi tälläkiertaa jopa kaksi ihan uutta ja tuoretta äänikirjaa. Äänikirjoja minä sieltä aina lainaan. En ole näkövammainen (ainakaan vielä), mutta kaulani on senverran pahasti vinksallaan, että se aiheuttaa selviä lukemisongelmia.

This is the library. I looked books-on-CD from there. Those are very nice to listen, when I do this WWW-page. Actually there were two new ones.


Ihan kivaaKerrankin arkkitehdit ovat saaneet aikaiseksi jotain järkevää.
Ongelmana ovat kuitenkin hyttyset. Koska vettähän ne toukat tarvitsevat.
Toinen  ongelma ovat ihmiset. Nimenomaan yläjuoksun jyväjemmarit. Sen näki parisen vuotta sitten, jolloin ylenmääräinen lannoitus muutti veden vihreäksi ja haisevaksi liemeksi.

This looks very nice. Really nice for these apartments.
There are two main problems: mosquitoes and humans.


Kivaa arkkitehtuuriaTuossa on oikeastaan eräänlainen arkkitehtoninen "portti".

These are the skyscrapers (okay, I know they aren't, but they are considerably higher) here. Right one is office building. Left is the apartment building, which is not complete.


Tosi nkylmääSää oli kierrassaan upea. Tai oikeastaan nyt oli kerrassaan  helvetillisen kylmää. Oikestaan jokainen vuosi on jokin päivä, joka on niin kammottavan kylmää, että sen jälkeen käytän tiukasti rukkasia.
Ja aurinko paistaa onnettoman alhaalta. Aurinko laski suunnilleen puoliviideltä. Ja niinpä se on tehnyt parin alemman kerroksen osalta, mutta ylemmät kerrokset ovat valossa. Aika punaisessa tosin.

It was quite awful weather: horribly cold (actually, I would think this is very warm in spring).
The Sun sets (roughly) at half past four. And one can see, it has happened for two lower stories. But not for upper ones. Upper stories have the red color of very low position Sun.
At this time of year the Sun has no power. When it's "up", it isn't very much that. And days are quite short. Nights are very long and cold. As You can easily see, these are very depressive times. Actually suicide rate is alarmingly high here.


ZAika lä'ttä-nää''''KekikikaPäähenkilön luonne Hotakaisen Juoksuhaudantiessä oli kuulemma "jyrkkä latuprofiili". Vain pohjoismaiset voivat ymmärtää asian.
Tuolla on tekemäni reissu. Lisäksi olen merkinnyt sen tarkkailupaikan.

Here's the plot of the trip. That navigator is very nice thing!


<oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.