Aikka tummaaUlkoilu 18.9.2010

Going out September 18th, 2010

Tämä oli oikeastaan ihan ensimmäinen ulkoilukeikka Lahden kuntoutuksen jälkeen.
Vihreä väri on jo aika syksyinen. Nyt ei enää uudisteta lehteä, jos se sattuu jostain syystä tippumaan.

This was my very first trip to Sello after Lahti.
The color of trees is rather Autumn-like. Very dark and "dirty" colour.


Pienesta se alkaaSyysruska alkaa vähitellen tulla tännekin.

Maples are specially important trees during Autumn. They turn to really glorious now.


Pelkäy likyljetAutokouluujnPolkupyörien kanssa on jatkuva taistelu. Varsinaisen liikennemerkin puuttuminen tekee lisäkilven jokseenkin tarpeettomaksi (tietenkin se osoittaa ei-minkään vaikutusalueen). Mikähän mahtaa olla väärinpysäköityjen polkupyörien sakko? Ja kuinkahan  laillista on vaatia sakkoa (tai vaatia voi, hölmö on se, joka maksaa?

There's a huge problem with these bicycles in  Sello. And users aren't very helpful. And then this traffic sign on left says: do nothing with  bicycles.
Then part of these bicycles on  right are on "illegal" places. But what kind of fine can there be? And who would pay those?


En tyhkmkääInhottavaaSellossa oli meneillään Sembalot. Minua sellainen väenpaljous inhottaa voimakkaasti.
Miksi ihmeessä noissa tilanteissa jaetaan kaasupalloja? Tietenkin ne ovat kerrassaan ihastuttavia jaettaessa. Mutta seuraavana päivänä ne makaavat maassa. Silloinhan ne lähinnä sanovat: "täältä saa vain laadutonta roskaa".

There was some kind of selling thing (that's called "Sembalot"): that meant really awfully many people there. I really hate that!
By the way, why they give out balloons? Because that's totally stupid idea. Next day they will be in ground saying: "everything You buy from here is crap next day".


P=asteijapäinäNyt oli jonkinlaisia pasteijoita. Tietenkin nuo ovat ruokavalioeksperttien mielestä ne ovat kerrassaan tuhoisia, koska ne sisältävät "liian paljon rasvaa".

Then there were pastrys. Naturally I don't mean those with a lot of sugar. Only those very nice with fat. That makes then extremely tasty. Because every creature (like my cat Ökö) find fat nice.


Sumessa noigta ei syöNäin syksyllä on varsinainen sadonkorjuuaika. Tosin bataattien raahaaminen jenkkilästä ei ole mitenkään erityisen ekologista touhua. Mutta useimmat vihannekset tulevat kauniisti läheltä.

The time for harvesting is just now. Like these sweet potatoes. But those are from the USA. Not very ecological to take them here. But most of vegetables come from quite near.


Iso olwsa sokerkitgtomiaNykyisin useimmat pastillit ovat sokerittomia. Nykyisin yleinen mielipide on saaneet kaikki tällaiset tuotteet kerrassaan suosituiksi. Oikeastaan sokerilliset ovat poikkeuksellisia. On kylläkin syytä huomata, että noitten tuotteiden kalorimäärä on ihan sama kuin sokerillisten tuotteidenkin. Sokerit imeytyvät kuitenkin hitaammin. Siksi noissa tuotteissa onkin aina varoitus: ylenmääräinen käyttö voi aiheuttaa laksatiivisia vaikutuksia. Suomeksi käännettynä: jos syöt liikaa, niin paska lentää...

Today most of candies are diet version. But usually that doesn't mean, that there are less calories. Only, that sugars are in better form. They are absorbed much later into body.
That means, that excessive use makes very nasty shit problems. Farting and so on.




Kohta loppuNyt oli vihoviimeinen päivä, jolloin tuo torimyymälä vaikutti täällä. Olen sillointällöin ostanut pensasmustikoita. Kovin kallita, mutta kerrassaan herkullisia!

This is their last day here. I ate very often garden-variety of blackberries. Expensive, but very tasty.


ViiitaAsuintornia ei vieläkään ole saatu valmiiksi. Nyt on niin, että mitä ilmeisimmin sisällä on aikamoiset hommat tekeillä.
Käsittääkseni pääosa asunnoista on palveluasuntoja joidenka kaapelointi on huomattavasti monimutkaisempaa ja hankalampaa.

This isn't ready yet! And it had been erected several months ago. But there are extremely demanding jobs done.

<oar@arnberg.fi>

Takaisin pääsivulle.

Back to mainpage.